Iskorak prema primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Primopredaja vozila domovima zdravlja; Raguž: "Nadam se da ih nećemo koristiti često"

Primopredaja zdravstvenih motornih vozila za pet domova zdravlja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održana je u utorak ispred zgrade Vlade HNŽ.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 03. 2024. u 12:09 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovo je svečani događaj u smislu ostvarivanja programskih smjernica naše Vlade gdje smo jedan od ključnih prioriteta stavili sustav zdravstva", kazala je predsjednica Vlade HNŽ Marija Buhač na primopredaju zdravstvenih motornih vozila za domove zdravlja uručivši ključeve vozila ravnateljima tih ustanova.

Ističe kako su predstavnici Vlade "to i dokazali dosadašnjim radom i aktivnostima u ovom sektoru - od potpisivanja kolektivnog ugovora do povećavanja cijene usluge zdravstvenih usluga, pa evo do ove dodjele vozila hitne medicinske pomoći". "Vlada je u proračunu za 2024. godinu izdvojila 731 tisuću KM za nabavku ovih pet vozila i ovo je početak i ovo će biti kontinuirani rad na ovaj način. Naš cilj je svakom osiguraniku pružiti dostupnu i kvalitetnu uslugu zdravstvene zaštite, svakom zdravstvenom djelatniku osigurati kvalitetne uvjete radi, a menadžmentu stabilno funkcioniranje".

Foto: Bljesak.info / Premijerka Buhač na primopredaji zdravstvenih motornih vozila

Primarna zdravstvena zaštita

Dodaje kako će "fokus našeg rada biti primarna zdravstvena zaštita, a u okviru toga važnu ulogu ima i služba hitne medicinske pomoći i u ovom smislu idemo na opremanje tih službi - danas ovim vozilima, a u budućnosti i kontinuiranim radom na edukaciji kadra i privlačenju specijalizacija iz ove djelatnosti".

Milenko Bevanda, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi izrazio je zadovoljstvo jer "danas ne pričamo o problemima nego o primopredaji vrhunski opremljenih vozila za 5 domova zdravlja".

Foto: Bljesak.info / Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Milenko Bevanda

Ispružena ruka Vlade

"Ovo je još jedna ispružena ruka ove Vlade, danas ovih pet domova zdravlja, a sutra ostali. Ovo je još jedan dio naših nastojanja da zdravstveni djelatnici budu zadovoljni, a u konačnici i naši pacijenti", istaknuo je.

Foto: Bljesak.info / Zdravstvena motorna vozila

Dodaje kako je "ovo još jedan iskorak prema primarnoj zdravstvenoj zaštiti jer želimo da primarna zdravstvena zaštita zauzme ono mjesto koje joj i pripada".

"Počeli smo s kolektivnim ugovorima i to smo uspješno riješili, zatim smo nastojanjima Vlade, Zavodima zdravstvenog osiguranja i političkim djelatnicima doprinjeli ubacivanju 9 milijuna i 600 tisuća KM u primarnu zdravstvenu zaštitu i to je naša potvrda gdje toj zaštiti dajemo mjesto koje joj pripada", naglašava Bevanda.

Foto: Bljesak.info / Primopredaja zdravstvenih motornih vozila

"Činimo i činit ćemo sve da u budućnosti primarna zdr zaštita bude kamen temeljac cijelog zdravstvenog sustav. Konačan cilj je kvalitetan, dobar i stabilan zdravstveni sustav i zadovoljan pacijent. Želio bih da ravnatelji budu pravi menadžeri i menadžeri koji imaju viziju i svatko na svoj način da doprinese zajedničkim nastojanjima da naše zdravstvo bude stabilno, dostupno i da služi našem pacijentu", zaključio je ministar.

Bolji tretman za primarnu zdravstvenu zaštitu

Ravnatelj Doma zdravlja Stolac Kazimir Raguž zahvalio se Vladi na "kvalitetnoj i vrijednoj donaciji".

Foto: Bljesak.info / Ravnatelj Doma zdravlja Stolac Kazimir Raguž

"Želim se zahvaliti svima i za sve ono što smo u zadnje vrijeme uradili za primarnu zdravstvenu zaštitu jer je konačno dobila bolji tretman u ovom ministarstvu i Vladi".

"Nadam se da će se ova vozila koristiti dugo, ali isto tako da se neće koristiti često jer se nažalost koriste u najtežim situacijama koji se mogu dogoditi. Nadam se da će biti ovih donacija i drugim domovima zdravlja", zaključio je Raguž na današnjoj primopredaji.

Foto: Bljesak.info / Sastanak predstavnika Vlade HNŽ s ravnateljima domova zdravlja uoči primopredaje zdravstvenih motornih vozila
Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora uoči primopredaje zdravstvenih motornih vozila
Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora uoči primopredaje zdravstvenih motornih vozila
Foto: Bljesak.info / Primopredaja zdravstvenih motornih vozila
Foto: Bljesak.info / Zdravstvena motorna vozila
Foto: Bljesak.info / Potpisivanje ugovora uoči primopredaje zdravstvenih motornih vozila
Kopirati
Drag cursor here to close