Linija

Predstavljena nova linija javnog prijevoza u Mostaru

Direktor je rekao kako ovo poduzeće trenutno zapošljava 73 radnika te da je dovršen objekt na Bišću polju kako bi poduzeće bilo od jednim krovom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 01. 2022. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Polako se putnici vraćaju javnom gradskom prijevozu ali ne toliko koliko bio za ovakav grad bilo potrebno'', rekao je direktor poduzeća Mo Bus Damir Marić predstavljajući javnosti novu liniju javnog gradskog prijevoza.

''Od 10. siječnja ove godine uvodimo liniju koja bi povezala centar grada. S ovim povezujemo bolnicu na Bijelom brijegu s gradom i sve ostale zainteresirane kretanjem na toj liniji'', rekao je Marić i dodao kako se po prvi put i mostarsko naselje Centar 2  povezuje javnim prijevozom.

Foto: Bljesak.info / Damir Marić

''Vrijeme je vožnje 20 minuta a dužina linije je 7 kilometara'', rekao je i dodao kako postoji mogućnost da se i ova linija produži.

Rekao je i kako se linija broj 6, koja je jako prometna, produžava u naselje Gorica, a linija broj 2 na Raštane.

Direktor je rekao kako ovo poduzeće trenutno zapošljava 73 radnika te da je dovršen objekt na Bišću polju kako bi poduzeće bilo pod jednim krovom što je koštalo 900.000 KM i završeno bez kredita.

Prvi polazak na toj liniji bit će u 6.30 sati ujutro, a posljednji u 20 sati navečer. U vrijeme jutarnje i poslijepodnevne špice polasci su planirani svakih 30 minuta, a u ostalom vremenu svakih sat.

''Sljedeći su planovi starost vozila oko 20 godina da krenemo s obnovom voznog parka'', rekao je i dodao kako imaju veliku podršku nove vlasti i da je gradonačelnik Mostara Mario Kordić inzistirao na učestalosti linija i na novim linijama što se uvezalo s početkom djelovanja Mo Parkinga.

''Planovi su obnova voznog parka i podizanje kvalitete javnog gradskog prijevoza, povećanje učestalosti linija. Vidjet ćemo hoće li biti novih linija. Zavisimo i mi od povratka ljudi javnom gradskom prijevozu'', rekao je navodeći kako će djelovanje Mo Parkinga povećati interes za javnim prijevozom.

Mo Bus je, kaže Marić, pozitivno poslovalo prošlu i pretprošlu godinu.

Prodaja karata za novu liniju krenuti od 10. siječnja, a njihova provjera od 7. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close