Napokon ozbiljno

Predloženo šest lokacija za deponiju u Mostaru

Zadovoljni ishodom sastanka, predstavnici inicijative ''Jer nas se tiče'' istaknuli su kako su ovoga puta imali ozbiljne sugovornike…
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 02. 2020. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predložili su šest lokacija od kojih svaka može biti potencijalna deponija. Ovaj put je zaista ozbiljno odrađeno. One sada idu u proceduru da se vidi koja je najpovoljnija'', rekao je Omer Hujdur iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče” nakon pregovora s rješavanjem pitanja mostarske deponije Uborak.

Radna grupa koju čine predstavnici gradskih i vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona, predstavila je članovima građanske inicijative šest potencijalnih lokacija na koje bi regionalna deponija mogla biti izmještena.

Zadovoljni ishodom sastanka, predstavnici inicijative ''Jer nas se tiče'' istaknuli su kako su ovoga puta imali ozbiljne sugovornike za pregovaračkim stolom i kako su sve predložene lokacije udaljene od naseljenih mjesta, objavio je BHRT.

O konkretnim prijedlozima će se govoriti tek nakon ispitivanja, koja bi trebala da počnu već sutra.

Podsjetimo, građani i aktivisti duže od pola godine održavaju prosvjede i blokade deponije Uborak, i na taj način vlastima šalju poruke upozorenja da je stanje na i oko deponije postalo neizdrživo. Poručuju kako neće odustati dok se ne nađe rješenje.

Kopirati
Drag cursor here to close