Ispeci pa reci

Prašo obećao 'sutra', a strojeva nigdje

To sutra bilo je jučer, odnosno 7. rujna, jer je ugovor o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru potpisan dan ranije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 09. 2023. u 09:04 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako ga je predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić, pokušao ''obuzdati'' navodeći kako je rok za uvođenje izvođača na protor budućeg bazena mjesec dana, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru, Edin Prašo, bio je izričit.

''Sutra!'', povikao je Prašo odgovarajući na pitanje novinara kad se mogu očekivati strojevi na terenu.

Kad ga je Marić upozorio da je rok za uvođenje izvođača u radove mjesec dana, Prašo je rekao da je to rok, ali da ''sutra izlaze na teren''.



Dakle, to sutra bilo je jučer, odnosno 7. rujna, jer je ugovor potpisan dan ranije. Očito je da odgovorni ne poznaju odgovornost za izrečeno pred novinarima i javnosti.

A podsjetit ćemo da su strojevi već bili na lokalitetu. Samo što su onda služili predizbornoj priči pa su se gradski dužnosnici i bivši premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, slikali uz bager.

Potpisivanje ugovora u srijedu, dan nakon što se mostarska plivačica okitila još jednom svjetskom titulom, pokazalo je kako taj bager nije izvučen zbog radova nego zbog fotografija. Baš kao što je to pokazala i sva natječajna procedura koja se radila nakon naslikavanja.

Nadajmo se da jedno neozbiljno ''sutra'' neće pratiti sav tijek izgradnje bazena. Jer, kad je u pitanju izgradnja, Mostar se naslušao jednog ''sutra'' puno puta.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close