''Od Španjolskog do Ere''

Grad Mostar ne zna kako će izgledati buduća prometnica?!

Inače, postavlja se nova rasvjeta u Ulici Ante Starčevića nakon što je otklonjena zbog radova na rekonstrukciji u proteklom tjednu. Dio rasvjete je privremeno osposobljen.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 01. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Službe za građenje infrastrukturnih objekata Grada Mostara nemaju plan izgleda buduće prometnice s četiri trake koja se gradi od Španjolskog trga do Hotela Ero. Ovu informaciju smo dobili, nakon što smo zbog velikog interesa javnosti od Grada Mostara tražili da nam ustupi kako će vizualno izgledati ova prometnica.

Inače, danas se postavlja nova rasvjeta u Ulici Ante Starčevića nakon što je otklonjena zbog radova na rekonstrukciji u proteklom tjednu. Dio rasvjete je privremeno osposobljen.

Iz Odjela za urbanizam i građenje točnije iz njihove Službe za građenje infrastrukturnih objekata, za Bljesak.info krajem prošlog tjedna su rekli da je ovoj ulici izvođač osposobio dio javne rasvjete koji nije demontiran kako ulica ne bi bila u potpunom mraku.

''Obzirom da se radovi, koji se trenutno izvode u Gradu Mostaru, izvode na magistralnim prometnicama, nastojimo iste izvoditi na način da što manje ometaju promet. Iz tog razloga, u ul. A. Starčevića je izvršeno PRIVREMENO asfaltiranja proširenog dijela kolovoza jer bi se u suprotnom promet odvijao po makadamu a obzirom da smo u zimskom periodu kada su oborine svakodnevne, odvijao bi se po blatu. Ili bi se promet morao u potpunosti obustaviti'', rekli su nam iz Grada Mostara.

Kako su pojasnili, nakon izgradnje središnjeg otoka na dijelu na kojem je prometnica proširena te izgradnje nove javne rasvjete na istom, pristupit će se uklanjanju preostale "stare" javne rasvjete i
radovima na proširenju prometnice od objekta Suda do Španjolskog trga.

Podsjetimo, projekt vrijedan 520.000 KM obuhvaća izgradnju 2+2 prometne trake s kompletnom infrastrukturom.

Novac za radove osiguran je iz federalne blagajne. “Izvođenje radona na rekonstrukciji cesta(vrši se) prema Sporazumu sa Cestama Federacije BiH i Federalnog ministarstva saobraćaja i veza'', stoji u ranijoj odluci Grada Mostar.

Inače, gradnja ove dionice privukla je pozornost javnost najviše jer je uklonjen drvored. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close