Zadovoljni napretkom

Političari obišli gradilište HNK Mostar: Jedna od najznačajnijih kulturnih investicija

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kazao je kako je vidljivo da radovi napreduju, što je iznimno važno.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 11. 2023. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i gradonačelnik Mostara Mario Kordić obišli su u ponedjeljak gradilište Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru.

Foto: PR / Obilazak radova zgrade HNK Mostar

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja uz izvođače radova i nadzor radova zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, govorili su o fazama izgradnje. "Radovi nastavka izgradnje na zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru se odvijaju po planu, odnosno u skladu s predviđenom dinamikom izgradnje", rekao je ravnatelj Vukoja.

Zahvalio se Vladi RH i predsjedniku Andreju Plenkoviću, te Vladi Federacije BiH na financijskoj podršci koju pružaju nastavku izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Foto: PR / Ivan Vukoja

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kazao je kako je vidljivo da radovi napreduju, što je iznimno važno.

"Želim da objekt bude što prije gotov, zbog toga smo mi danas ovdje, kako bi dali poticaj i gradilištu i svima onima koji su uključeni u ovaj projekt. Vlada Republike Hrvatske će i dalje podupirati nastavak izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Uloga Središnjeg državnog ureda bit će da kao punopravan partner, i pripadnici istog naroda i prijatelji Bosne i Hercegovine, učinimo sve kako bi Hrvatsko narodno kazalište zasjalo onako kako treba, što prije, na radost svih ljudi u Bosni i Hercegovini", kazao je Milas.

Foto: PR / Obilazak radova zgrade HNK Mostar

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izrazila je veliko zadovoljstvo što je danas na značajnom mjestu za Hrvate Mostara, ali i za sve one koji žive u Mostaru, pa i Bosni i Hercegovini.

"Ovo je jedna od najznačajnih kulturnih investicija za narod koji živi ovdje, dijelim radost, kao što je kazano sa izgradnjom i završetkom ove faze izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta, kako bi glumci  i premijere, koje se izvode izvan ove zgrade, što prije se vratile u sjedište ove institucije. Zahvaljujem se svim institucijama i tijelima vlasti koji podupiru i na takav način ukazuju na značaj kulturne ustanove i na značaj infrastrukturnog i građevinskog objekta. Zahvaljujem na potpori i svakom vidu pomoći koju Vlada Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem pruža. Kako potporu kulturnim ustanovama, tako i drugim segmentima života koje znače i za hrvatski narod i za sve one koji žive na prostorima kako Mostara, tako i drugih sredina u Bosni i Hercegovini", kazala je predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Kopirati
Drag cursor here to close