Najviši na Koridoru VC

Počelo spajanje mosta Počitelj

Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 12. 2021. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Počelo spajanje najvišeg mosta na koridoru VC

Na mostu Počitelj, najimpozantnijoj građevini na cijelom Koridoru VC u BiH, u petak je počelo betoniranje rasponske konstrukcije na stubu visine 93 metra, jednom od ukupno šest koji će se protezati u dužini od 970 metara.

Početkom tjedna počet će radovi i na drugom stubu visine 92 metra.

Osam dana

Prema riječima Ismeta Hajduka, glavnog inženjera za mostove i objekte talijanske kompanije "IRD Engineering", koja vrši nadzor nad cijelom dionicom autoceste Počitelj - Zvirovići, za betoniranje jedne rasponske konstrukcije, čija je visina osam metara za svaki stub, dovoljan je dan, međutim, za kompletan taj proces, od armiranja segmenta, ubacivanja kablova, pa do ulijevanja betona, potrebno je osam dana, prenosi "Avaz". 

Zanimljivo je da će za kompletnu rasponsku konstrukciju biti utrošeno između 35.000 i 40.000 kubika betona, 8.000 tona armature i 1.500 tona kablova za prednaprezanje.

Iako su na ovom projektu zabilježena određena kašnjenja, ponajviše zbog dodatnih istraživanja, Hajduk naglašava to da je zadovoljan kvalitetom dosadašnje gradnje.

"Kvaliteta radova je trajna kategorija i najbitnije je to postići. Jer, ako je kvaliteta loša, to što se nešto na vrijeme završi, ne znači ništa", kazao je Hajduk.

Umjetni tunel 

Prema njegovim riječima, do sada je urađeno pet faza izgradnje stuba koji se nalazi neposredno kod tunela, na izlazu iz mjesta Ševaš Njive, odnosno izgrađeno je 20 od ukupno 88 metara visine.

S druge strane, nakon dodatnih geofizičkih ispitivanja otpočeli su radovi i na iskopima temelja za posljednji stub u neposrednoj blizini željezničke pruge, a čija je visina 66 metara. Najkasnije za mjesec bit će urađena kompletna temeljna konstrukcija od 4,5 metara.

Kada je riječ o drugim objektima na ovoj dionici, ugrubo je urađen tunel Počitelj, a trenutno se izvode radovi na drenaži i rasvjeti. Do Nove godine bit će završen i umjetni ili tzv. lažni tunel.

Izgradnja dionice Počitelj - Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okvir zajma sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 milijuna eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od pet milijuna eura.

Inače, most Počitelj koji će biti jedan od najviših na prostoru regije u BiH je jedinstven i po tome što se na jednim stupovima grade dva smjera autoceste.

Foto: PR / Lasić: Most Počitelj jedan je od najkompleksnijih projekata na Koridoru 5C
Kopirati
Drag cursor here to close