Kupovina oružja

Pištolji, snajperi, puške: Stiže novo oružje policiji HNŽ-a

MUP HNŽ-a je kupio nove puške i pištolje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 11. 2018. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije je kupilo novo oružje.

Kako je obavljeno iz policije nabavljeni su pištolji samokresi na čiju javnu nabavku bez PDV-a je potrošeno 102 000,00 KM.

Također, MUP je kupio puške snajpere na što je potrošio 33 150,00 KM. MUP HNŽ-a je kupio automatske puške koje su ih bez PDV-a koštale 152 490,00 KM.

Sva oprema nabavljena je iz poduzeća Shot d.o.o. Zenica.

Postupak nabavke novog oružja traje već nekoliko mjeseci. Sam ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda je ranije rekao kako će nabaviti 100 formacijskih službenih pištolja, dva snajpera i 51 komad formacijskih automatskih pušaka.

Zamjena postojećeg zastarjelog naoružanja

''MUP HNŽ je u svojim redovitim aktivnostima sačinio plan javne nabave za 2018. godinu u kojem se nalazi i stavka nabava policijske opreme sa iznosom procijenjene vrijednosti od 338.500,00 KM vrstom postupka, vremenom pokretanja postupka, izvorom financiranja-iz prihoda od proračuna HNŽ i drugo. Planirani iznos je određivao pored uobičajenih potreba za nabavkom naoružanja zbog zamjene postojećeg zastarjelog naoružanja koje prema odredbama Pravilnika nije formacijsko i prijem kadeta koji postupci su u tijeku, te sigurnosnim razlozima'', rekao je ranije za Bljesak.info Bevanda.

Foto: Bljesak.info / Specijalna policija MUP-a ŽZH

Novac iz Proračuna

Podsjećamo, Vlada HNŽ je na 77. sjednici održanoj 28. ožujka 2018. godine  svojom Odlukom odobrila utrošak novčanih sredstava iz proračuna HNŽ za 2018. godinu MUP HNŽ s pozicije ¨Nabava opreme (Nabava policijske opreme)¨.

Foto: Bljesak.info / Rasprava o ravnatelju policije na sjednici Vlade HNŽ-a

Sredstva iz točke I u iznosu od 338.500,00 KM spomenute odluke osigurat će se u Proračunu HNŽ za 2018. godinu i time su usvojene planirane potrebe i planirano je u proračunskim sredstvima nabava policijske opreme: pištolja, snajpera i automatskih pušaka.

Kopirati
Drag cursor here to close