Ne ide

Pilanje u Mostaru: Nesavjesni vozači uzvratili udarac

Odgovor na ovu 'inicijativu' dali su i nesavjesni vozači, na način da su u Zagrebačkoj ulici prepilali ranije postavljene stupiće.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 04. 2024. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni mjesec dana nakon što je poduzeće Mostar Parking krenulo u 'borbu' s nesavjesnim vozačima koji i dalje parkiraju na površinama na kojima to nije dozvoljeno, nesavjesni vozači su uzvratili udarac.

Naime, početkom ožujka iz ovog mostarskog poduzeća krenuli su s postavljanjem prometnih stupića na površinama poput prometnih otoka, područja neposredno prije i poslije pješačkih prijelaza, trotoara, zelenih površina, vatrogasnih prolaza i slično.

Odgovor na ovu 'inicijativu' dali su i nesavjesni vozači, na način da su u Zagrebačkoj ulici prepilali ranije postavljene stupiće.

Foto: Bljesak.info / Prepilani stupići u Zagrebačkoj

Kako su ranije najavili iz mostarskog javnog poduzeća postavljanje stupića vrši se na onim mjestima koje su zakonskim propisima definirane kao zone/mjesta na kojima je zabranjeno zaustavljati i parkirati vozila.

To je u prvom redu definirao Zakon o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini te se vrši sukladno Elaboratu i Rješenju Odjela za Urbanizam Grada Mostara, u kojemu su definirane lokacije i tehničke specifikacije stubića – fizičkih prepreka (barijera) za ograničenje/usmjeravanje prometa. Dimenzije stubića su 80 x 6 cm (visina x širina).

Foto: Bljesak.info / Ide kako ide...
Kopirati
Drag cursor here to close