Park ili opasnost?

Park i Mostar: Uvijek ista, opasna priča

''Mobilijar je u potpunosti uništen, oronuo, dotrajao, s ekserima koji su napola ispali iz dasaka, s rupama, svilenim pojasom kućnog orgrtača kojim je povezan lanac mostića na jednom od tobogana.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 05. 2020. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Park ili opasnost'', piše u pismu upućenom portalu Bljesak.info kojeg potpisuju ''Roditelji'', a kojim se gradskim vlastima skreće pozornost na stanje u kojem s enalazi mostarski park Zrinjevac.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Netko se dosjetio

''Proljeće..konačno... Nakon skoro dva mjeseca izolacije, prije dva dana smo izveli dvogodišnju kćerku u šetnju gradom, i na njenu veliku želju otisli u jedini 'pak', kako ona kaže, u našem gradu. Obradovali se prelijepoj zelenoj površini, mirisu tek pokošone trave... Znajući u kakvom stanju je zadnji put ostao središnji dio parka s mobilijarem za naše najmlađe, tračak nade nam se javio kad smo vidjeli zelenu površinu, pomislimo možda je sve sada zasjalo u novom ruhu'', stoji u pismu.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Bez vode...

Navodi se kako je nakon dva mjeseca "parka duhova" stanje koje su zatekli frustrirajuće.

''Mobilijar je u potpunosti uništen, oronuo, dotrajao, s ekserima koji su napola ispali iz dasaka, s rupama, svilenim pojasom kućnog orgrtača kojim je povezan lanac mostića na jednom od tobogana. Sve to možda i ne bi bilo tako strašno da ne dovodi u opasnost živote naše djece, koji nisu svjesni tih opasnosti. Apeliramo, po tko zna koji put, naš grad, naše vlasti, da obnove, poprave islužene ljuljačke, tobogane i klupe za dobrobit naših najmlađih kojima je, pogotovo u ovim uvjetima i prilikama, potpuno onemogućen normalan rast i razvoj'', navode roditelji u pismu uz kojeg su priložene i fotografije mobilijara koje, kako navode, govore više od riječi.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Opasno

Inače, u ovoj godini planirano je 30 tisuća KM za nabavku i ugradnju mobilijara u Mostarskom parku.

No, nedavno je objavljen isječak iz Zapisnika Kolegija gradonačelnika Grada Mostara iz 2018. godine u kojem se spominje i park.

Na pitanje načelnice Odjela za urbanizam i građenje ''hoće li se javnim poduzećima povjeriti poslovi izgradnje parkova?'', gradonačelnik je odgovorio: ''… ako znaju park održavati, pretpostavljam da će ga znat i napravit.''

Kopirati
Drag cursor here to close