Proračun Grada

Osvježenje stiže na mostarku cestu: Planiran drvored od 100 000 KM

Grad Mostar u proračunu planira izdvojiti 100 000 KM za nabavku sadnica stabala i formiranje novog dvostranog drvoreda od novog mosta do velikog kružnog toka u Zaliku
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 12. 2023. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokaciji od Studentskog mosta do velikog kružnog toka u Zaliku napokon bi mogao biti zasađen dvostrani drvored. Za ovu investiciju Grad Mostar u proračunu planira izdvojiti 100 000 KM.

Nabavka sadnica stabala se odnosi na formiranje novog dvostranog drvoreda od Studentskog mosta do velikog kružnog toka u Zaliku za koji se planira uraditi i vodonatapni sustav. Na ovoj lokaciji bit će potrebno izvršiti nabavku 228 stabala kao i prateće radove sadnje.

Pored sadnje stabala Grad također za 40 000 KM izdvaja za nabavku i ugradnju pumpe za vodu i ugradnja vodonatapnog sustava u pojasu od Studentskog mosta (razdjelni pojas i drvoredi).

Ovdje bi se putem javne nabavke osigurao iskop bušotine, postavka pumpe i šahtova sa razvodnicima i tajmerima, te razvođenje vodonatapnog sustava od velikog kružnog toka u Zaliku do Studentskog mosta (tri trake).

Nakon što je 2018. godine kada je otvoren most na vrhu Avenije koji je povezao dva dijela grada ova destinacija postala je za šetnju privlačna brojnim građanima Mostara. Projektom hortikulturnog uređenja ove prometnice tada je trebao obuhvatiti i sadnju drvoreda i razdjelnog pojasa s dekorativnim grmovima, no tek se ove godine krenulo s manjim uređenjem ove ceste.

Most na lokaciji Avenija-Sutina čije ideja i projekt su na ovom mjestu čekali svoju realizaciju 35 godina je prvi izgrađeni poslijeratni most na rijeci Neretvi u Mostaru, a svečano je otvoren 8. veljače 2018. godine, te nakon čekanja pristupne ceste u promet pušten u ožujku 2019. godine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close