Subvencije

Odluka pred vijećnicima: Hoće li mladi u Mostaru lakše do prve nekretnine?

Odluka o subvencioniranju prve stambene nekretnine za mlade na području Grada Mostara naći će se na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 02. 2024. u 09:15 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o subvencioniranju prve stambene nekretnine za mlade na području Grada Mostara naći će se na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara koja će se održati u utorak 27. veljače.

Ovom Odlukom o subvencioniranju prve stambene nekretnine za mlade na području Grada Mostara propisuje se subvencioniranje prve stambene nekretnine za mlade na području grada Mostara, uvjeti, javni poziv, provedba postupka ostvarivanja prava na subvencioniranje i druga pitanja u vezi subvencioniranja prve stambene nekretnine za mlade.

Kako je navedeno, pod pojmom mladi podrazumijevaju se sve punoljetne osobe mlađe od 38 godina dok se pod subvencioniranjem podrazumijeva odobravanje nepovratnih novčanih sredstava.

Sredstva za subvencioniranje prve stambene nekretnine za mlade planirana su u Proračunu Grada Mostara za tekuću godinu, te će Grad subvencionirati rješavanje prve stambene nekretnine u iznosu od 100,00 KM po metru kvadratnom stambene površine, s tim da će se subvencionirati najviše do 75 metara kvadratnih stambene površine po korisniku subvencioniranja.

Maksimalni iznos novčane subvencije je 7.500,00 KM.

Pod stambenom nekretninom u smislu ove Odluke podrazumijeva se izgradnja novog individualnog stambenog objekta, kupnja stana, kupnja obiteljske kuće, nadogradnja ili dogradnja obiteljske kuće, a sve u svrhu trajnog rješavanja stambenog pitanja za mlade na području Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close