Čemu žurba?

Odbrojavanje: Mostarski radovi opet ne mrdaju

Prema neslužbenim informacijama, ovi bi radovi mogli sačekati izbore, ali bi trebali početi u ovoj godini kako bi se mogla povući sredstva iz ovogodišnjeg proračuna.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 11. 2020. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Grad Mostar za prošli ponedjeljak najavio radove na kolektoru i izgradnji novog kružnog toka, niša se ne događa.

Naime, Grad je službeno objavio kako je uonedjeljak 23.11.2020. godine, planiran nastavak radova na izgradnji Glavnog desnoobalnog kolektora''.

Foto: Bljesak.info / Nigdje radova

Radovi su se, prema onome što je Grad objavio, trebali izvoditi ''duž ulice  dr. Ante Starčevića počevši od kružnog toka kod zgrade Mljekara do raskrižja s ulicom Kralja Tomislava (Vrh Avenije), te dalje Ulicom Rudarska do raskrsnice sa Ulicom Blajburških žrtava (kod Osnovne škole Ivana Gundulića)''.

Najavljeno je i da će se ''paralelno s radovima izgradnje glavnog desnoobalnog kolektora odvijati i radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Rudarska i Kralja Tomislava (vrh Avenije) gdje će se umjesto postojećeg raskrižja izgradit kružni''.

Sve ovo trebalo bi građane koštati pola milijuna maraka. Uz to, u tijeku su radovi na saniranju stare austrougarske kanalizacijske cijevi što bi konačno trebalo staviti točku na i s radovima na rupi koja je nasmijavala Mostarce.

Prema neslužbenim informacijama, ovi bi radovi mogli sačekati izbore, ali bi trebali početi u ovoj godini kako bi se mogla povući sredstva iz ovogodišnjeg proračuna.

Foto: Bljesak.info / Nigdje radova

S druge strane, valja podsjetiti kako je na spomenutom raskrižju prvotno odbijen kružni tok jer je Grad, pozivajući se na stručnjake, rekao kako bi on usporavao promet. Zbog toga su postavljeni semafori koji su najavljeni kao najmoderniji, prilagođeni osobama s invaliditetom s ''modernim tipkalima''. No, ništa od modernog nije viđeno na tom raskrižju.

S druge strane, valja podsjetiti i na propuste Grada kad su u pitanju najave radove budući da su nedavno rekli kako se kreće s demolicijom jednog objekta, a ispostavilo se da vlasnik renovira prostor kojeg je Grad u priopćenju ''srušio''.

Građani Mostara valjda zaslužuju da im Grad pojasni kad da se pripreme na novu regulaciju prometa koja ih očekuje tijekom najavljenih radova. Prometnog kaosa u Mostaru je ionako dosta.

Kopirati
Drag cursor here to close