Čekanje

Odabrano rješenje: Tunel i kružni tok na ulazu u Mostar

Tijekom postupka eksproprijacije naišlo se na imovinsko pravne probleme…
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 05. 2023. u 11:59 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolje provedivo tehničko rješenje na sjevernom ulazu u Grad Mostar, koje daje najveći nivo usluge, je rješenje raskrižja u dvije razine, s tunelom za promet koji ide iz urbanog dijela Mostara prema Sarajevu, te kružni tok u razini postojećeg raskrižja s posebnom trakom za lijevo skretanje za novi poslovni objekt pored željezničke pruge.

Stoji to u odgovoru Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH dostavljenom mostarskoj gradskoj vijećnici Irmi Baralija o rekonstrukciji raskrižja na magistralnom putu M-17 - Sjeverni ulaz Potoci.

Naime, od 2017. do 2019. godine u organizaciji Grada Mostara strane firme „IG" Banja Luka izrađen je glavni projekat rekonstrukcije raskrižja „Sjeverni Ulaz u Mostar".

Na osnovu ove dokumentacije JP Ceste F BiH su početkom 2021. godine od strane Grada Mostara pribavile urbanističku suglasnost, te su zajedno s nadležnim službama Grada krenule u postupak eksproprijacije.

  / Projektirana situacija usvojenog tehničkog rješenja rekonstrukcije raskrižja 

''Tijekom postupka eksproprijacije naišlo se na imovinsko pravne probleme na katastarskim parcelama u vlasništvu INA benzinske crpke, te u vlasništvu hotela Amicus zbog čega se nije moglo nastaviti s realizacijom projekta za predmetno tehničko rješenje'', navodi se u odgovoru vijećnici Baraliji.

Dodaje se kako su zbog toga Ceste F BiH donijele odluku da se izvrše određene korekcije predmetne projektne dokumentacije, kako bi se prevladali ovi imovinsko pravni problemi.

Potom su Ceste F BiH sredinom 2022. godine od projektantske kuće Design&QC doo Sarajevo naručile izradu idejnog rješenja u kojem je analizirano pet različitih varijanti.

Gradu Mostaru je dostavljen Zahtjev za izdavanje urbanističke suglasnosti 20. ožujka ove godine za korigirani Idejni projekt.

''Paralelno s postupkom izdavanja urbanističke suglasnosti u toku je postupak eksproprijacije za parcele koje se neće mijenjati u odnosu na tehničko rješenje urađeno od strane firme IC Banja Luka. Također, u tijeku je izrada glavnog projekta rekonstrukcije raskrižja za nov/korigirano tehničko rješenje kojim su se prevladali imovinsko pravni problemi'', navedeno je.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close