Delić u posjeti

O problemima socijalne zaštite u Tomislavgradu

Ministar Delić izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Tomislavgrad te naglasio važnost informacija s terena i suradnje svih razina vlasti...
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 03. 2024. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić boravio je u srijedu u službenom posjetu općini Tomislavgrad i tom prigodom se sastao s tamošnjom načelnikom Ivanom Buntićem i suradnicima, zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Petrom Galićem i Dragom Stanićem te županijskim ministrom znanosti, prosvjete kulture i sporta Antom Tadićem.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o problemima vezanim za socijalnu politiku i mogućnostima unaprjeđenja socijalne zaštite, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

Načelnik Buntić je upoznao ministra s mjerama socijalne politike koje Općina provodi sukladno svojim nadležnostima i financijskim mogućnostima, predstavivši aktualne projekte i aktivnosti koji se planiraju realizirati u narednom razdoblju, a odnose se na socijalnu zaštitu.

Ministar Delić izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Tomislavgrad te naglasio važnost informacija s terena i suradnje svih razina vlasti, a sve u cilju usklađivanja mjera i aktivnosti u okviru socijalne politike te će nadležno ministarstvo, kroz javne pozive, pomoći kvalitetne projekte koje Općina Tomislavgrad sa svojim javnim ustanovama prijavi.

Prilikom posjeta ministar Delić je u pratnji domaćina posjetio i JU Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju "Nova nada" Kovači, JU Starački dom Tomislavgrad i JU Centar za socijalnu skrb Tomislavgrad, gdje se upoznao s radom i djelovanjem istih te uslugama koje se pružaju u ovim javnim ustanovama, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close