Sastanak

Novalić s EBRD-om: Potencijal je u obnovljivim izvorima energije i odlaganju otpada

S obzirom da su tri glavne oblasti djelovanja EBRD-a ''zeleno, digitalizacija i inkluzija'', sugovornici su ocjenili da ovako postavljeni prioriteti otvaraju mogućnost za uspostavljanje suradnje i na novim projektima, posebno u oblasti okoliša.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 09. 2021. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s potpredsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Pierrom Heilbronnom i šeficom Ureda EBRD-a u Bosni i Hercegovini Manuelom Naessl.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj suradnji Vlade Federacije BiH i EBRD-a, provođenju aktualnih projekata, kao i potencijalu i načinima za proširenje saradnje. Jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Federaciji BiH, izgradnja Koridora Vc, se provodi upravo zahvaljujući ovoj suradnji, istaknuto je na sastanku.

''Uvjeren sam da će projekti koje provodimo sa EBRD-om biti do kraja uspješno realizirani. Sada je neophodno sagledati potencijal za buduću suradnju, te mogućnosti njenog unaprjeđenja, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije i odlaganju otpada'' - rekao je federalni premijer.

Premijer Novalić je naglasio da politike i svi strateški dokumenti Vlade Federacije BiH fokus stavljaju na infrastrukturu, energetsku transformaciju, digitalizaciju, te okoliš i mlade, kao i da je u okviru ovih segmenata neophodno razmotriti mogućnost zajedničkog provođenja projekata.

S obzirom da su tri glavne oblasti djelovanja EBRD-a ''zeleno, digitalizacija i inkluzija'', sugovornici su ocjenili da ovako postavljeni prioriteti otvaraju mogućnost za uspostavljanje suradnje i na novim projektima, posebno u oblasti okoliša i obnovljivih izvora energije.

Potpredsjednik EBRD-a Heilbronn pohvalio je odlučnost Vlade Federacije BiH i premijera Novalića za provođenje projekata koji su značajni za Federaciju BiH i razvoj njenog gospodarstva, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close