Ide dobrim tempom

Mostar: Niču tribine na sportskoj dvorani

Direktor Direkcije za izgradnju sportske dvorane u Mostaru, Edin Prašo ranije je rekao kako će se ova faza radova završiti do polovine iduće godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 09. 2023. u 18:36 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napreduju radovi na sportskoj dvorani u Mostaru, na red su ovih dana došle i tribine. Direktor Direkcije za izgradnju sportske dvorane u Mostaru, Edin Prašo ranije je rekao kako će se ova faza radova završiti do polovine iduće godine, kada će biti operativan novac iz grant i iz kreditnih sredstava tako da će se automatski dalje nastaviti završavati ovi radovi.

Ide dobrim tempom

S 3,5 milijuna maraka, koje je uložila Federalna vlada u mostarsku sportsku dvoranu, od rujna protekle godine, do danas izgrađena je prateća ploča s gredama i konstrukcijom koja prihvaća gornji dio tribina. Napravljeno je i oko 600 parking mjesta.

Izgradnja dvorane će između ostalog biti financirana kreditom Razvojne banke Vijeća Europe koji je vrijedan 12 milijuna eura.

Govoreći o izgradnji sportske dvorane mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako se gradi trenutno pet dvorana u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Niču tribine na sportskoj dvorani

''Sve one su financijski osigurane da se završe. Uvijek je u fokusu velika dvorana koju smo počeli kaotiga prije 40 godina. Prije par dana smo imali završne dogovore oko slanja aplikacije za kredit prema Centralnoj banci Vijeća Europe'', rekao je dodavši da to ide dobrim tempom.

''Naša želja su i realna očekivanja su da smo do kraja godine na etaži plus pet što bi značilo da imamo kompletne tribine završene. Tijekom sljedeće godine, ako ne bude nekih objektivnih razloga da usporavamo, je realno očekivati da radimo i fasadnu oblogu i negdje tamo 2025. konačno, nakon 40 godina, da je i završimo'', rekao je Kordić i naveo kako je ''dinamika prilično dobra''.

Radovi počeli deleke 1985. godine

Radovi na izgradnji ove dvorane počeli su deleke 1985. godine, a sadašnji gradonačelnik Mostara ranije je najavio kako će se za vrijeme njegovog mandata radovi definitivno i okončati.

Projekt koji je desetljećima rak rana kapitalnih investicija u najvećem hercegovačkom gradu je ponovno građanima vratio nadu da će završetak gradnje o kojoj se godinama priča konačno ove generacije sportaša i dočekati. Financijska sredstava koje su godinama radove blokirala, kako je rekao mostarski gradonačelnik, više neće biti problem i kad krenu radovi neće biti stajanja do završetka.

Procjenjuje se da će vrijednost završetka dvorane iznositi oko 40 milijuna KM i da će kroz nekoliko faza.

Konceptom je dvorana zamišljen kao multifunkcionalan prostor, pogodan ne samo za sportske aktivnosti, nego i za održavanje drugih kulturnih sadržaja i manifestacija i da bi mogla primiti četiri tisuće ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close