Zapostavljenost

Nezadovoljstvo građana: Prostor oko Mostarke pretvoren u blato i otpad nakon uklanjanja pekare

Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 01. 2024. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije mjesec dana, prostor pored zgrade Mostarka postao je žrtva demolicije, ostavljajući iza sebe ozbiljan nered koji značajno utječe na kvalitetu života stanovnika.

"Kućica koja je nekada bila pekara uklonjena je, ali umjesto uređenja prostora, rezultat je pretvorio prolaz u blato, smeće, cigle i kamenje. Popločani trotoar koji je vodio do parkinga iza zgrade sada je neprepoznatljiv.

Osim što je neposredno pogođen prostor oko zgrade Mostarka, primjećujemo da grad ulaže napore u uređenje zelenih površina oko drugih zgrada i parkova diljem grada. Pitanje je zašto se isti tretman ne primjenjuje na zgradu Mostarka, koja ima posebno značenje za grad, čime se stvara dojam zapostavljenosti.

Foto: Snimio čitatelj / Ozbiljan nered oko zgrade Mostarka
Foto: Snimio čitatelj / Ozbiljan nered oko zgrade Mostarka

Ovaj otvoreni dopis ima cilj potaknuti raspravu o važnosti očuvanja urbanog okoliša i postavljanje pitanja o dosljednosti akcija koje se poduzimaju. Građani zaslužuju prostor koji će odražavati ljepotu grada i pridonositi pozitivnom životnom okruženju", stoji u e-mailu građana i stanovnika Mostarke.

Podsjetimo, gradonačelnik Mostara, Mario Kordić istaknuo je odlučnost u borbi protiv ilegalnih objekata.

U protekle dvije i pol godine, uklonili smo oko 100 takvih objekata u Mostaru. Unatoč postignućima, preostalo je još 200 objekata na popisu za uklanjanje.

"Potrebno je izraditi elaborat o nosivosti i sigurnosti konstrukcije od strane ovlaštene institucije te postupati sukladno njegovim preporukama. Ova mjera se provodi radi osiguranja sigurnosti prolaznika i zaštite susjednih objekata", objavio je Grad Mostar zajedno s fotografijama ruševnih objekata u gradu.

Ovaj potez privukao je pažnju javnosti jer je najavljeno da će Grad, nakon upućenih poziva vlasnicima, pristupiti rušenju spomenutih objekata.

Kopirati
Drag cursor here to close