Pitali smo...

Nakon rupe, zakrpa: Na koga čekaju mostarske ulice?

Obzirom da su već dulje vrijeme u užem centru Grada, ali i prigradskim naseljima, ulice poprimile 'ratni izgled' pitali smo se na koga se čeka i koliko dugo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 11. 2018. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon radova na vodovodnim instalacijama, onaj tko vrši sanaciju, teren mora vratiti u prvobitno stanje, potvrđeno je za Bljesak.info iz mostarskog Vodovoda.

Obzirom da su već dulje vrijeme u užem centru Grada, ali i prigradskim naseljima, ulice poprimile 'ratni izgled', na što su nas više puta upozoravali i čitatelji,  pitali smo se na koga se čeka i koliko dugo.

Foto: Bljesak.info / Na koga čekaju mostarske ulice?

Požurivanje radova 

''Vrijeme potrebno za sanaciju ovisi o stabilizaciji tla, rokovima podizvođača kao i vremenskim prilikama. Stabilizacija tla podrazumijeva slijeganje pijeska - šljunka, pri čemu vremenski uvjeti (kiša je dobrodošla) dovode do bržeg saniranja i ponovnog nasipanja kako u konačnici ne bismo imali propadanje asfalta - što je slučaj kad se radovi požuruju'', govore za Bljesak iz Vodovoda Mostar.

Uz vremenske prilike, kako govore iz Vodovoda, ovisno su i o rokovima proizvođača, koji zbog prirode njihova posla nisu u mogućnosti svakodnevno, nego periodično vršiti radove asfaltiranja uvjetovani količinom terena za asfaltiranje.

Čeka se na velike površine

''Ne mogu se raditi male površine, već se čeka određena količina kako bi pristupili "krpanju" tj. asfaltiranju željene površine. U svakom slučaju, radovi bi trebali biti gotovi unutar jednog mjeseca i obrađene površine vraćene u prvobitna stanja'', stoji u objašnjenju.

Foto: Bljesak.info / Na koga čekaju mostarske ulice?

Iz Vodovoda ističu kako će u četvrtak 8. studenog krenuti s radovima na asfaltiranju uže zone centra grada kao i dio prigradskih naselja (Rondo, ul. Stjepana Radića, ul. Kralja Tomislava  - staro Veležovo igralište, naselja Orlac, Raštani..).

Kopirati
Drag cursor here to close