Sportska infrastruktura

Konjic dobiva još jedno sportsko igralište

Grad Konjic nastoji kroz svoje djelovanje omogućiti što kvalitetnije uvjete života kako za građane tako i za djecu, kažu iz Grada Konjica.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 02. 2024. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana privode se kraju aktivnosti na izgradnji i uređenju još jednog sportskog igrališta u Konjicu.

Riječ je o igralištu pored Druge osnovne škole koje se uređuje u okviru kontinuiranih aktivnosti na uređenju sportske infrastrukture, priopćeno je iz Grada Konjica.

Za kvalitetnije uvjete života

''Grad Konjic nastoji kroz svoje djelovanje omogućiti što kvalitetnije uvjete života kako za građane tako i za našu djecu. Želja nam je da djeca i mladi budu što više na sportskim terenima. U razgovorima koje smo u prethodnom periodu vodili sa direktoricom škole gospođom Tinjak, ukazano je na potrebu izgradnje i uređenja sportskog terena uz školsku zgradu, koji bi se koristio za satove tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i slobodne aktivnosti učenika tokom odmora'', kazao je gradonačelnik Osman Ćatić prilikom posjeta Drugoj osnovnoj školi Konjic.

Podsjetio je da je Grad za realizaciju ovog projekta dobio potporu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kamere u školi

Direktorica Druge osnovne škole Konjic Munevera Tinjak zahvalila je gradskim čelnicima na potpori koju pružaju u poboljšanju kvalitete odgojno obrazovnog procesa u školama.

''Prije par mjeseci završili smo rekonstrukciju krova, fasade i enterijera Područne škole Podorašac, zatim su postavljenje kamere, tako da su škola i igralište pokriveni kamerama. Sada se radi igralište pored naše centralne škole, koje nam je zaista bio neophodno jer škola nema neko veliko dvorište. Igralište će nam poslužiti i za boravak djece prije nastave i izvođenje nastave tjelesnog odgoja u kvalitetnim uvjetima za 702 učenika koliko ih pohađa školu'', dodala je direktorica.

Nakon što se završe radovi, koji su podrazumijevali izradu nove podloge, izradu tribina, postavljanje zaštitne ograde i mreža, te uređenje, učenici će moći koristiti novoizgrađeno igralište i plato s ukupnom površinom oko 400 metara četvronih.

Kopirati
Drag cursor here to close