Kaštela

Nadomak Splita uskoro će niknuti 'hrvatski Monte Carlo'

Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 03. 2022. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kaštela će uskoro postati hrvatski "Monte Carlo", destinacija koja će na raspolaganju imati skoro 20 kilometara uređene obale koja je osnovni preduvjet, kako za razvoj turizma, tako i gospodarstva.

O realiziranim projektima, ali i onima koji će tek uslijediti na obalnom djelu Kaštela, povodom Dana grada koji se slavi 4. ožujka novinari Slobodne Dalmacije razgovarali su Denisom Ivanovićem, gradonačelnikom drugog po veličini grada u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- I prije nego što sam postao gradonačelnik, dakle u predizbornoj kampanji, obećavao sam kako će u fokusu mog rada biti uređenje obale. To je prioritet, kako gradskih vlasti, tako i onih na višim razinama, od županije do države. Da idemo pravim smjerom, svjedoči podatak da je, unatoč zdravstvenoj krizi oko pandemije koronavirusa, trenutno u završnoj fazi aktivni projekt izgradnje nove luke i obale u Kaštel Starom.

- Nakon što uskoro završimo novu luku i obalu u Kaštel Starom, a pitanje je dana kada će se to dogoditi, krećemo s novom investicijom, a to je kompletno uređenje obale Kaštel Novog, od Kaštel Starog pa sve do kule Ćipiko, vrijedno oko 50 milijuna kuna, a Ministarstvo mora i Županija splitsko-dalmatinska spremni su pomoći u financiranju.

Taj projekt potpuno će promijeniti izgled Donjih Kaštela, pa je stoga i nazvan "Novo lice Kaštela" - naglašava prvi čovjek grada.

Kopirati
Drag cursor here to close