Vlada

Mostarskoj Zračnoj luci financijska injekcija iz Hrvatske

Hrvatsko ministarstvo će pratiti realizaciju ovih aktivnosti a s Gradom Mostarom sklopit će se ugovor o regulaciji međusobnih prava i obveza.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 03. 2024. u 14:41 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Hrvatske na sjednici u četvrtak usvojila je Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za unaprjeđenje zračne prometne povezanosti Grada Mostara kojom će se Gradu Mostaru dodijeliti sredstva od 900 tisuća eura (oko 1,75 milijuna KM).

Kako je navedeno, ova sredstva osigurat će se preraspodjelom sredstava u okviru Financijskog plana hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za ovu godinu.

Spomenuto ministarstvo će pratiti realizaciju ovih aktivnosti a s Gradom Mostarom sklopit će se ugovor o regulaciji međusobnih prava i obveza.

Inače, mostarska Zračna luka dobila je financijski poticaj i od Vlade Federacije koja je u srijedu usvojila Program utroška sredstava u iznosu od ukupno 7.000.000 KM Tekućeg transfera ''Subvencije javnim poduzećima - za unapređenje avioprometa FBiH'' Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Mostarskoj Zračnoj luci namijenjena su 2 milijuna KM.

Inače, mostarski aerodrom, nakon godina ''mirovanja'', s novom upravom, krenuo je u aktiviranje brojnih letova, a ravnatelj Zračne luke Mostar, Marko Đuzel, najavio je kako bi se ''2025. godine išlo na 60.000 putnika, potom 2026. godine na 80.000 putnika čime bi prestignuli tu magičnu brojku od 78.000 putnika iz 2012. godine''.

Kopirati
Drag cursor here to close