Croatia Airlines

Zračna linija Mostar-Zagreb: Važna veza za snažan gospodarski i turistički prosperitet

Zračna luka Mostar konstantnim naporima, kako u tehničkom, tako i u administrativnom smislu, polako postaje moderno i gostoljubivo zračno središte.
Gospodarstvo / Turizam | 27. 09. 2023. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zračna luka Mostar i Croatia Airlines udružili ove sezone snage kako bi omogućili novo poglavlje u zračnom prometu regije.

Uvođenjem zračne linije između Mostara i Zagreba potaknulo je, prema prvim pokazateljima, gospodarski i turistički procvat za obje strane.

Ova suradnja dolazi kao rezultat vizionarskog razmišljanja i želje za povećanjem povezanosti između dvaju važnih gradova, Mostara i Zagreba.

Zračna luka Mostar, koja ima plan pozicionirati se kao jedno od ključnih zračnih središta u regiji, uvođenjem ove linije postala je središnje mjesto za putnike koji žele brzu i učinkovitu vezu s Hrvatskom.

Gospodarska i turistička važnost linije

Uvođenjem ove zračne linije otvaraju se brojne prilike, prije svega za gospodarski rast. Osim što je olakšala poslovna putovanja između Mostara i Zagreba, potičući poslovne ljude na suradnju i širenje svojih poslovnih horizonta, ova linija otvorila je i vrata za ulaganje i trgovinu između dviju regija, što već ima pozitivan utjecaj na lokalnu i regionalnu ekonomiju.

Direktna linija trebala bi u budućnosti privući i strane investitore, jer će im olakšati pristup regiji i potencijalnim poslovnim prilikama. Time se stvara pozitivan začarani krug koji potiče gospodarski razvoj.

Foto: Bljesak.info / Zračna luka Mostar

Turistički sektor također će profitirati od ove nove zračne linije. Mostar, ali i cijela Hercegovina, s bogatom kulturnom baštinom i spektakularnim krajolicima, privlači sve veći broj turista iz cijelog svijeta.

Uvođenje direktnog leta između Mostara i Zagreba omogućilo je lakši pristup turistima iz Hrvatske, ali i šire regije.

Odlična sezona po pitanju letova i posjeta

Tomu svjedoče i turistički djelatnici sa područja Hercegovine, s kojima je ekipa portala Bljesak.info, a sve zahvaljujući Zračnoj luci Mostar i Croatia Airlinesu, provela dva dana u Zagrebu.

''Činjenica je da je veći broj turista iz Zagreba, odnosno preko Zagreba, ove sezone došao u posjetu Mostaru, odnosno Hercegovini, ako pričamo o nekoj makroregiji.

Ova linija definitivno je potaknula razvoj turizma te otvorila nova vrata našim ugostiteljima, hotelijerima i drugim djelatnicima u turizmu, koji su tako dobro ovoga ljeta dočekali goste da će se oni sigurno vratiti'', kažu nam turistički djelatnici iz Hercegovine.

Foto: Zračna luka Mostar / Zračna luka Mostar

Zagreb, kao glavni grad Hrvatske, služi kao ulazna točka za brojne međunarodne turiste i to je ono što je za Mostar jako važno, jer ova zračna linija pruža turistima jednostavan način da istraže bogatstvo kulturnih i prirodnih resursa Hercegovine i Mostara.

Zračna luka Mostar konstantnim naporima, kako u tehničkom, tako i u administrativnom smislu, polako postaje moderno i gostoljubivo zračno središte.

Njihova predanost razvoju zračnog prometa u regiji ključna je za postizanje ovog uspjeha. Toga su svjesni i u Zračnoj luci Mostar te ponosno ističu kako će se letovi na relaciji Mostar-Zagreb i obratno nastaviti i kroz zimski red letenja.

Croatia Airlines, kao renomirana europska zračna kompanija, također zaslužuje pohvale za svoju ulogu u ovoj suradnji. Njihovo iskustvo i visoki standardi osiguravaju siguran i ugodan let za putnike na ovoj ruti.

Iskustvo ekipe Bljeska na letu Mostar-Zagreb-Mostar

Naša ekipa imala je priliku iskusiti let na relaciji Mostar-Zagreb-Mostar zahvaljujući Zračnoj luci Mostar, Croatia Airlinesu i Turističkoj zajednici Grada Zagreba.

Zajedno sa ostalim kolegama novinarima i turističkim djelatnicima iz Hercegovine, imali smo priliku istražiti turističku ponudu Zagreba i okolice, te su se uvjerili u bogatstvo kulturnih atrakcija, gastronomskih delicija i prirodnih ljepota ovog područja.

Foto: Bljesak.info / Zagreb

Samo putovanje bilo je brzo i ugodno, a zajedno sa ostalim kolegama složili smo se kako posebno treba naglasiti ljubaznost osoblja u Zračnoj luci Mostar i Croatia Airlinesa, kao i napore Turističke zajednice Grada Zagreba u promociji turizma i dočeku stranih posjetitelja.

Veliki potencijal Zračne luke Mostar

Kao zaključak cjelog studijskog putovanja možemo reći da smo imali priliku svjedočiti velikom potencijalu ove zračne linije za povećanje turističkog prometa između Mostara i Zagreba te promociji kulturne raznolikosti i ljepote regije.

Iznimno je važno da sve razine vlasti, kao i investitori, prepoznaju važnost Zračne luke Mostar kao prometnog čvorišta, ne samo kada je u pitanju Zagreb, nego i ostale destinacije te da krenu sa ozbiljnijim ulaganjem u Zračnu luku Mostar, kako bi se turistima, ali i gospodarstvenicima i investitorima, otvorila nova vrata za putovanja i ulaganja.

Upravo to je rješenje koje bi, ako se implementira u sljedećim godinama, moglo staviti Zračnu luku Mostar, a potom i cijelu Hercegovinu, na turističku i gospodarsku mapu svijeta.

Naše iskustvo

Naša turistička posjeta Gradu Zagrebu bila je nezaboravno iskustvo koje je ostavilo dubok utisak na sve nas. Iako dosta nas često posjećuje Zagreb, što zbog poslovnih, što zbog privatnih razloga, rijetko ga imamo priliku doživjeti na turistički način, kao što je to bilo ovaj put.

Ovo putovanje, koje su organizirali Zračna luka Mostar i Croatia Airlines, pružilo nam je priliku da istražimo raznolikost i ljepotu hrvatske prijestolnice.

Grad Zagreb

Jedan od prvih dojmova koji nas je oduševio bio je posjet Starom gradu, gdje smo se divili bogatoj povijesti i arhitekturi glavnog grada Hrvatske. Šetajući kamenim ulicama i upijajući atmosferu prošlih vremena, osjetili smo pravi duh Zagreba, a samo nekoliko koraka dalje mogli smo uživati u svim blagodatima koje moderna današnjica nudi.

Foto: Bljesak.info / Zgrada HNK u Zagrebu

Centar grada nas je također impresionirao svojom energijom i živahnim trgovačkim ulicama, kafićima, ali i grafitima.

Osim toga, posjet Muzeju prekinutih veza bio je emotivan i inspirativan, podsjećajući nas na priče o ljubavi i razočaranju koje su se odvijale u cijelom svijetu.

Foto: Bljesak.info / Muzej prekinutih veza

Domaćini su se pobrinuli i za dobar zaloga i još bolju kapljicu, pa smo tako uživali u Tapas baru ''SOL'' chefa Mate Jankovića, koji nas je oduševio svojom kreativnom kuhinjom i ukusnim tapasima na hrvatski način, dok smo u konobi ''Bracera'' u Zagrebu uživali u tradicionalnim jelima.

Grad Samobor

Nastavljajući naše putovanje, posjetili smo predivni gradić Samobor. Tu smo uživali u šarmu malog mjesta, šetajući glavnim trgom i uživajući u pogledima, izdvajajući posebno onaj nazvan ''samoborska Venecija'' te kušajući tradicionalne specijalitete, poput samoborske kremšnite.

Ovaj grad nas je osvojio svojom prirodnom ljepotom i gostoljubivošću lokalnih stanovnika.

Foto: Bljesak.info / Samobor - mala Venecija

Posjeta restoranu Samoborska klet pružila nam je priliku da okusimo lokalne specijalitete i doživimo pravu samoborsku gastronomsku baštinu, a iz Samobora smo ponijeli senf zvani ''Samoborska muštarda'', inače vrhunski dodatak hranima rađen po posebnoj recepturi.

Jedno od vrhunskih iskustava bilo je posjet obiteljskoj Vinariji Kurtalj, gdje smo imali priliku degustirati izvrsna vina i saznati više o vinogradima ovog kraja.

Foto: Bljesak.info / Obiteljska vinarija Kurtalj

Inače, vrijedi napomenuti kako se vina obitelji Kurtalj služe u čak 8 restorana sa Michelin zvjezdicom u Hrvatskoj.

Foto: Bljesak.info / Obiteljska vinarija Kurtalj

Skriveni dragulji

Naša turistička posjeta Gradu Zagrebu i njegovoj okolici pokazala nam je koliko toga kriju sredine u našoj blizini, a koje smo možda već i posjetili, a da nismo bili svjesni svega pnoga što se nalazi ''iza ćoška''.

Foto: Bljesak.info / Samobor

Na kraju, za sve ljubitelje putovanja, koji žele iskusiti nešto drugačije u svojoj blizini, topla preporka - posjetite Grad Zagreb i njegovu okolicu, jer krije mnogo toga o čemu ćete mjesecima pričati.

Zahvaljujući Zračnoj luci Mostar i Croatia Airlinesu u Zagrebu možete biti za svega pola sata leta i to po vrlo pristupačnim cijenama, uz napomenu kako će letovi na ovoj relaciji ostati aktivni tijekom cijele godine.

Kopirati
Drag cursor here to close