143,70

Mostarski skakači dobili nove prostorije – Što je bilo sa starim?

U Odluci koju su usvojili gradski vijećnici, Klub skakača u vodu Mostari obratio se Gradu zahtjevom za dodjelu poslovnih prostorija koji se nalaze smješteni u Kuli na Starom mostu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 04. 2024. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubu skakača u vodu Mostari dodijeljene su na privremeno korištenje poslovne prostorije na adresi Stari most bb, u ukupnoj korisnoj površini od 143,70 četvornih metara.

Kako je navedeno u Odluci koju su usvojili gradski vijećnici, Klub skakača u vodu Mostari obratio se Gradu zahtjevom za dodjelu poslovnih prostorija koji se nalaze smješteni u Kuli na Starom mostu. U svom zahtjevu navode kako su im prostorije potrebne kako bi u njima organizirali muzejsku postavku posvećenu skokovima sa Starog mosta.

No, da bi se usvojila ova odluka trebalo je poništiti raniju odluku, iz 1997. godine, kojoj je ovom Klubu dat prostor kojeg nikada nisu koristili. Raspravljalo se o legalnosti prve odluke.

Sporna odluka, za koju je ovo Vijeće utvrdilo da nije mogla biti ni donesena, glasi: ''Predsjedništvo Skupštine općine Mostar na redovnoj sjednici održanoj 23.07.1997.godine donijelo je Odluku o davanju u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom Klubu skakača u vodu Mostari iz Mostara broj: 01-1105/97 od 27.08.1997.godine kojom se poslovne prostorije izgrađene na k.č. 5690-dio k.o. Mostar II, prvi sprat zgrade (iznad caffe „Leonardo“) površine 40,00m2 društvene svojine s pravom raspolaganja općine Mostar, neposrednom pogodbom daju u zakup Klubu skakača u vodu Mostari iz Mostara. Budući da tadašnji predstavnici Kluba skakača Mostari po njihovim riječima nikada nisu preuzeli te prostorije jer im nisu odgovarale, Odjel za financije i nekretnine je pripremio Odluku o poništenju Odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom Klubu skakača u vodu Mostari iz Mostara broj: 01-1105/97 od 27.08.1997.godine''.

Postavilo se pitanje i tko je koristio prostor površine 40 četvornih metara društvene svojine s pravom raspolaganja općine Mostar.

''Plakati, fotografije, pobjednički pehari i mnogi drugi detalji posvećeni skokovima u zadnjih 50 godina bi bili izloženi u tom prostoru'', naveo je Klub skakača.

Kopirati
Drag cursor here to close