Sanitarni problemi

Mostarci se pitaju: Tko odgovara nakon demolicije?

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se stanari mostarskih zgrada žale na to kako poslije demolicije prolazi nisu vraćeni u prvobitno stanje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2024. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari mostarske Ulice kneza Višeslava već mjesecima se bore s problemom koji im je ostavljen nakon demolicije nelegalnog objekta u prolazu zgrade.

Kako su napisali u apelu prilikom izvršene demolicije prolaza-haustora isti nije vraćen u prvobitno stanje nego su samo srušeni zidovi, a nije uklonjen pod s keramičkim pločicama kao ni vodo i elektro instalacija što dovodi do čestog izljevanja kanalizacije te nesnosni miris se širi u centru grada i onemogućava kako prolaz kroz haustor tako i normalan život u ulazu do haustora.

Stanari ulaza su se obraćali i Vodovodu Mostar koji su izlazili na lice mjesta po prijavi i konstatirali da nisu nadležni za rješavanje ovoga problema i pritom naglasili da do izlijevanja fekalija dolazi zbog "divljih-nelegalnih" priključaka u prolazu zgrade i da zbog tih nelegalnih priključaka i dotrajalosti postojeće kanalizacske infrastrukture često se cijevi začepe i u prolazu se počne izlijevati kanalizacija.

Kako su napisali i u prigovoru Službi za inspekcijske poslove Grada Mostara radi se strogom centru Grada Mostara kuda ne prolaze samo stanari pomenutog ulaza nego i svi drugi građani i turisti koji dolaze u ovaj grad te tako se i ugled Grada skrnavi i traže da se uradi hitna sanacija.

Foto: Snimio čitatelj / Stanari se pitaju: Tko odgovara nakon demolicije?

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se stanari mostarskih zgrada žale na to kako poslije demolicije prolazi nisu vraćeni u prvobitno stanje.

Kopirati
Drag cursor here to close