Planovi

Mostar: Umjesto Đačkog doma diže se nova poslovna zgrada?

Vlada HNŽ ljetos je usvojila odluku o kupovini objekta hotela 'Ero' za zajednički smještaj svih županijskih institucija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 10. 2017. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradu Mostaru stigla je ''jedna prihvatljiva'' ideja za rješenje Đačkog doma kad se iz njega iseli Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, potvrdio je Večernjem listu Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

Rekao je kako je u ovom trenutku teško reći što će biti sa zgradom, ali da postoje neke ideje.

''Za sada imamo jednu prihvatljivu ideju koja bi bila sigurno nešto novo u gradu Mostaru. Riječ je o izgradnji velike nove poslovne zgrade koja bi se mogla raditi u kombinaciji javno-privatnog partnerstva. Tu bi bila smještena gradska administracija uz poslovni dio zgrade za razne tvrtke s velikom podzemnom garažom, za što je urađen prijedlog idejnoga rješenja. Kako se ne zna kada će se preseliti Vlada HNŽ, u ovom trenutku samo prikupljamo ideje, od kojih će se jedna u budućnosti realizirati'', rekao je Bešlić.

Podsjećamo, Vlada HNŽ ljetos je usvojila odluku o kupovini objekta hotela 'Ero' za zajednički smještaj svih županijskih institucija.

Vlasnik ovog objekta je bio Zavod Mirovinsko-invalidskog osiguranja Federacije, a hotel je u konačnici prodan za 10, 5 milijuna maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close