Popodnevni sati

Mostar: Primorani zaključavati Senzorni park ''Kantarevac''

Osjetilni park bit će otvoren u vremenu od 8:00 do 15:00 sati što je vrijeme rada Osnovne škole za djecu sa teškoćama u razvoju Mostar koja se nalazi neposredno pored parka i koja park koristi u punom kapacitetu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 05. 2023. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog brojnih pritužbi građana kako je Senzorni park „Kantarevac“ zatvoren u popodnevnim satima za Bljesak.info iz Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostra objasnili su kako su tu odluku morali donijeti zbog učestalih uništavanja sprava i igračaka na njemu.

Naime, za sada Osjetilni park bit će otvoren u vremenu od 8:00 do 15:00 sati što je vrijeme rada Osnovne škole za djecu sa teškoćama u razvoju Mostar koja se nalazi neposredno pored parka i koja park koristi u punom kapacitetu.

''Park je zatvoren u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima, jer smo bili primorani privremeno uvesti ograničeno vrijeme igre zbog zaštite parka, obzirom da smo nakon početnog razdoblja kada je park bio cjelodnevno otvoren imali oštećenja igračaka i neodgovorna ponašanja od strane osoba kojima nije mjesto u parku'', objasnili su.

Ističu, određeni koraci za zaštitu i sigurnost su već poduzeti i ide se u skoru realizaciju, a Osjetilni park će biti dostupan cjelodnevno nakon što Grad Mostar završi sve neophodne radnje za osiguranje i zaštitu osjetilnog parka.

Podsjetimo, inkluzivni/osjetilni park u Mostaru zaživio je krajem ožujka ove godine u sklopu projekta Inclusive Play financiranog u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - BiH - Crna Gora za razdoblje 2014. - 2020. Otvoren je s ciljem poboljšanje kvalitete života djece i mladih s poteškoćama u razvoju kao i poticanje inkluzije na području Grada Mostara. Park je zamišljen da potakne razna osjetila, a u svrhu rehabilitacije i rekreacije osoba sa poteškoćama u razvoju, kao i osoba s redovitim razvojem.

Kroz ovaj projekt dio SC Kantarevac doživio je transformaciju u prvo inkluzivno/osjetilno igralište u Mostaru sa velikim brojem novih sprava za igranje i košarkaškim terenom sa pomičnim koševima.

Inače, Grad Mostar je u sklopu Projekta „Inclusive Play“ dobio i dodatna financijska sredstva iz EU fondova, a koja će omogućiti izradu i postavljanje fiksne tende na dijelu parka, a koja će produžiti korištenje Parka i u vrijeme sunčanih i kišnih dana, nabavku klupa, posuda za mirisno i ljekovito bilje, posuda za reciklažu otpada, sadnice bilja, nabavku sklopovo-rasklopivih stolica i stolova kao i prikladnog ormara za njihovo skladištenje.

Također, planirano je i angažman trenera koji će nadzirati Park i u planiranim terminima organizirati sportske aktivnosti za djecu.

Iz Grada još jednom apeliraju na mlade na odgovorno ponašanje prema zajedničkoj imovini kako u Parku „Kantarevac“, tako u svim ostalim parkovima i zelenim površinama grada.

Kopirati
Drag cursor here to close