Vizija budućnosti

Mostar kroz 3D prikaze novih stambenih naselja

Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2024. u 17:15 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavlja se rast tržišta nekretnina u Mostaru, a prodaja stanova u novogradnji doseže nove visine kako u pogledu potražnje tako i cijena kvadratnog metra.

Tri najveća projekta u gradnji dominiraju scenom: Oaza 2, Projekt C2, koji će uključivati i njemački lanac LIDL, te kompleks Urbani Vrtovi.

Ovi projekti nude raznoliku ponudu stambenih jedinica, uključujući jednosobne, dvosobne, trosobne stanove te luksuzne penthouseove opremljene jacuzzijima i privatnim wellness prostorijama.

Svijetlu sliku budućnosti Mostara i njegovih stanovnika možemo vizualizirati kroz 3D prikaze ovih projekata, što nam daje uvid u izgled grada za godinu dana.



Unatoč rastućim cijenama novogradnje, za one koji nisu u mogućnosti priuštiti si stan u novim kompleksima, postoji i tržište starih nekretnina.

Cijene ovih stanova u posljednjih pet godina skočile su za čak 50 posto, pri čemu kvadrat stana u staroj gradnji varira ovisno o lokaciji i stanju stana, krećući se u rasponu od 2.000 do 3.000 KM.

S druge strane, cijene novogradnje kreću se od 3.400 do 4.000 KM, što pokazuje trend rastućih preferencija prema modernim stambenim rješenjima.

Kopirati
Drag cursor here to close