Da nam živi, živi rad

Mostar: Dvorana sramežljivo izvire iz zemlje

Oko kamere je zabilježilo radnike i strojeve na radovima na armiranobetonskoj ploči dvorane u Centru 2
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 04. 2023. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na sportskoj dvorani u Mostaru čija je izgradnja počela daleke 1985. godine ponovno su oživjeli, a gradonačelnik Mario Kordić je ranije najavio kako će se za vrijeme njegovog mandata definitivno i okončati.

Projekt koji je desetljećima rak rana kapitalnih investicija u najvećem hercegovačkom gradu je ponovno građanima vratio nadu da će završetak gradnje o kojoj se 37 godina priča konačno ove generacije sportaša i dočekati.

Financijska sredstava koje su godinama radove blokirala, kako je rekao mostarski gradonačelnik, više neće biti problem i kad krenu radovi neće biti stajanja do završetka.

Procjenjuje se da će vrijednost završetka dvorane u čije je temelje do sada uloženo oko 20 milijuna KM iznositi oko 40 milijuna KM i da će kroz nekoliko faza biti završena za godinu i po dana.

Vlada Federacije je osigurala 3,5 milijuna za početak radova, a za ostalo je Gradsko vijeće Mostara u travnju usvojilo Odluku o kreditnom zaduženju kod Razvojne banke od 12 milijuna eura, te se očekuju i grant sredstva iz EU od 9,5 milijuna čime bi trebala biti zatvorena financijska konstrukcija dvorane.

Konceptom je dvorana zamišljen kao multifunkcionalan prostor, pogodan ne samo za sportske aktivnosti, nego i za održavanje drugih kulturnih sadržaja i manifestacija i da bi mogla primiti četiri tisuće ljudi.

Ovim će najveći hercegovački grad koji je poznat po velikim sportašima svjetskog ranga dobiti konačno zasluženi moderni sportski dom i promijeniti sliku grada koji kao jedina veća sredina u našoj zemlji nama adekvatnu sportsku dvoranu.

Kopirati
Drag cursor here to close