Pedalanje

Mostar: Bicikla za iznajmljivanje na vidiku!

Mostar u kojem je bicikliranje sve više u modi ne može se pohvaliti biciklističkim stazama kao ni oznakama za bicikliste kakve viđamo u drugim gradovima…
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 04. 2022. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nosači za bicikla i nosači za bicikla za iznajmljivanje će se nalaziti na deset lokacija, tvrdi Grad Mostar u materijalima o uređenju urbanog mobilijara.

''Nosači bicikla za iznajmljivanje se postavljaju na deset pješačkih frekventnih lokacija u gradu čime bi se unaprijedio biciklistički promet'', navedeno je u odluci.

Inače, trenutno u Mostaru postoje 34 lokacije nosača za bicikla a planirano ih je još 30. Planirano je i deset zona za postavljanje  nosača za iznajmljivanje bicikla.

Inače, Mostar u kojem je bicikliranje sve više u modi ne može se pohvaliti biciklističkim stazama kao ni oznakama za bicikliste kakve viđamo u drugim gradovima. Čak se i na novim prometnicama i rekonstrukcijama starih ne vodi računa o tim sudionicima u prometu, a pojedini pločnici u gradu, i to oni novi, nisu dovoljno široki ni za pješaka.

S druge strane, prometne kulture u Mostaru nikada dosta pa se tako često mogu čuti kritike upravo na bicikliste koji bi, na primjer, kada prelaze zebru trebali sići s bicikla te ulicu prijeći kao pješak, gurajući bicikl.

Prema istraživanju BIHAMK-a iz svibnja 2021. godine, koje je provedeno i u Mostaru, od ukupno 2.146 promatranih biciklista njih 189 ili 8,8% prelazi preko kolovoza mimo pješačkog prijelaza ne poštujući na taj način pravila i propise i ugrožavajući kako vlastitu, tako i sigurnost ostalih sudionika u prometu-

Od ukupno 1.744 prelazaka biciklista njih 287 ili 16,5% prešlo je kolovoz mimo semaforiziranog pješačkog prijelaza, a od  ukupno 1.457 biciklista koji su koristili semaforizirani pješački prijelaz 333 biciklista, odnosno 22,9 % prelazili su na crvenom svjetlu tj. kad je zatvoren prolaz za pješake.

U dijelu istraživanja koji ne vrijedi za Mostar, navodi se da unatoč postojanju biciklističkih staza vidljivo je da od ukupno 2.145 promatranih biciklista 430 biciklista ili nešto više od 20% ne koristi biciklističku stazu već vozi pločnikom ometajući i ugrožavajući pješake, odnosno kolovozom ometajući vozače motornih vozila i ugrožavajući vlastitu sigurnost.

Kopirati
Drag cursor here to close