Ministrica naručila automobil od 130.000 maraka

Bošnjak traži crnu metalik limuzinu sa sedam brzina, i pogonom na sva četiri točka, koju pokreće dizel motor sa zapreminom od 2.000 kubika, snage minimalno 145 kilovata.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 11. 2023. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak od sredine listopada pokušava nabaviti luksuzni automobil. Nakon što se na prvi tender nije javio nitko, raspisala je novi, vrijedan 130.000 maraka.

Metalik limuzina

Bošnjak traži crnu metalik limuzinu sa sedam brzina, i pogonom na sva četiri točka, koju pokreće dizel motor sa zapreminom od 2.000 kubika, snage minimalno 145 kilovata.

Pored standardne opreme novi automobil mora imati i kameru za prepoznavanje prometnih znakova, zatamnjena stakla, kožne presvlake, sistem za upozorenje o napuštanju vozne trake te automatsko kočenje u slučaju nužde.

''Garantni period je minimalno četiri godine. Vozilo mora imati plan održavanja koji uključuje troškove redovnih servisa u periodu važenja garancije a minimalno za 120.000 pređenih kilometara'', stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Osam vozila

Inače, prema podacima Ureda za reviziju institucija BiH ovo ministarstvo raspolaže sa osam službenih vozila.

Internim aktom pravo na stalnu upotrebu službenih vozila dato je ministru, zamjeniku ministra i tajništvu ministarstva.

Revizori su u prošlogodišnjoj kontroli konstatirali da evidencije o korištenju vozila nisu pouzdane te da postoji rizik od njihove nenamjenske upotrebe.

Ovaj problem revizori su istaknuli i u izvještaju za 2021. godinu, ali su, kako navode, ovi nedostaci i dalje prisutni.

Dubravka Bošnjak je na funkciji zamijenila Ankicu Gudeljević, a mandat je preuzela u siječnju ove godine, piše Capital.

Kopirati
Drag cursor here to close