Po tko zna koji put

Lijepe li su mostarske fontane

Poznato je, naime, da se na području Mostara nalazi 16 fontana, a službeno ih je u funkciji osam. No, kakva je to funkcija?
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 06. 2020. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Voda će se tretirati kao pojam oko koga su nastala prva veća naselja u Hercegovini, razvile određene životne navike - prve javne česme, šadrvani, fontane…'', stoji to u mostarskoj kulturnoj strategiji na koju je grad računao u borbi za titulu europske prijestolnice kulture 2024. godine.

Foto: Bljesak.info / Fontana na Španjolskom trgu

Riječ je o zamišljenom postavu u Muzeju Hercegovine, koji se trebao premjestiti u zgradu NAMA-e. Fontane se u mostarskoj strategiji spominju samo na jednom mjestu, a redovito se spominju i u mostarskom proračunu i u kritikama onoh koji vode brigu o gradu.

Tako je i ove godine Grad Mostar je za rekonstrukciju fontana i javnih izlijeva predvidio 150.000 KM što je za 50.000 KM više nego prošle godine, dok se 2018. godine za fontane izdvojilo 55.000 KM.

Foto: Bljesak.info / Fontana u parku Zrinjevac

J.P. Komunalno d.o.o. Mostar, planom javnih nabava za ovu godinu, planira izdvojiti 100.000 maraka za nabavu materijala potrebnog za održavanje fontana.

Iako je, planom nabava, tender trebao biti raspisan u ožujku, a ime ponuđača i zaključenje ugovora u travnju, do toga, prema podacima Portala javnih nabava, još uvijek nije došlo.

Foto: Bljesak.info / Fontana ispred nekadašnjeg HIT-a

O mostarskim fontanama pisali smo i ranije. Poznato je, naime, da se na području Mostara nalazi 16 fontana, a službeno ih je u funkciji osam.

No, kakva je to funkcija i koliko su mostarske fontane daleko od funkcije, može se vidjeti iz priloženog. 

Foto: Bljesak.info / Fontana pred Gimnazijom

 

Kopirati
Drag cursor here to close