Jug Hercegovine

Koridor VC: Uskoro završetak radova na poddionici Buna – Počitelj

''Trenutno se izvode asfalterski radovi na odmorištu Rotimski potok. Nakon toga u suštini ostaje samo pospremanje gradilišta'', rekao je Talić Bože
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 03. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usprkos restrikcijama izazvanih pandemijom virusa COVID-19, sva gradilišta na jugu Hercegovine su aktivna, od početka su uvedene sigurnosne mjere i radovi su u punom jeku.

Na poddionici Buna – Počitelj radovi ulaze u završnu fazu, dok na poddionici Počitelj – Zvirovići radovi teku planiranom dinamikom i njhov se završetak očekuje naredne godine.

''Geološki uvjeti s jedne strane su povoljni što se tiče stabilnosti, ali za iskope je bilo otežavajuća okolnost što su se svi iskopi vršili u čvrstoj stijeni isključivo miniranjem.Trenutno su radovi u završnoj fazi, na glavnoj trasi je ostao samo da se uradi habajući sloj – što će biti završeno za nekih mjesec dana. Također, trenutno se izvode asfalterski radovi na odmorištu Rotimski potok. Nakon toga u suštini ostaje samo pospremanje gradilišta'', rekao je Talić Bože, predstavnik investitora.

Foto: Bljesak.info / Uskoro završetak radova na poddionici Buna – Počitelj

Dionica je duga oko 7,2 kilometra, a radovi  su počeli u kolovozu 2018.

Inače, ova dionica je veza između dionice Počitelj-Zvirovići koja je već u poodmakloj fazi realizacije i spoj na već izgrađenu cestu Zvirovići i između dionice Kvanj-Buna.

Vrijednost je oko 25 milijuna eura.

''Imamo pojedine objekte sa kojim je riješena međusobna komunikacija lokalnog stanovništva. Imali smo nekih problema oko nepristupačnog terena, koji su zajedno vezali probleme sa unutarnjom odvodnjom što je zahtjevan dio ovog projekta'', rekao je Azer Leto, voditelj gradilišta na dionici Buna-Počitelj.

Foto: Bljesak.info / Uskoro završetak radova na poddionici Buna – Počitelj

Završetak radova se očekuje u narednih par mjeseci, ali dok dok se ne završe sve dionice na ovom dijelu – ni ova (Buna-Počitelj) neće biti u funkciji, ali će biti osigurana kako bi se zaštitili radovi.

Foto: Bljesak.info / Radovi na jugu Hercegovine
Kopirati
Drag cursor here to close