Različite mogućnosti

Kordić pozvao Švicarce na ulaganje u Zračnu luku Mostar

Kordić je posebno naglasio važnost ulaganja u Zračnu luku Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 03. 2021. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Nj.E. Daniela Hunna, veleposlanika Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik je upoznao veleposlanika s prilikama u Mostaru te iskazao svoje opredijeljene da u ovom mandatu želi što više fokus staviti na privlačenje investicija.

U tom kontekstu kazao je kako je Mostar otvoren za različite mogućnosti od ulaganja u turizam, IT sektor te u Zračnu luku Mostar, koja je od prioritetnog značaja za grad.

Foto: PR / Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i veleposlanik Švicarske Daniel Hunna

Veleposlanik je istaknuo kako će vrlo rado preporučiti Mostar za investiranje švicarskim gospodarstvenicima te podsjetio kako BiH ima veliku dijasporu u Švicarskoj, oko 60 tisuća građana, koja također može biti veliki potencijal za ulaganje u Mostar i BiH.

Također, izrazio je zadovoljstvo što su švicarski vojnici u okviru EUFOR-a djeluju u LOT timu u Mostaru.

Gradonačelnik Kordić zahvalio je veleposlaniku Hunnu za sve što je tijekom svoga mandata u BiH njegova zemlja za pomoć Gradu Mostaru te mu uručio monografiju grada "Mostar u slici i riječi".

Podsjetimo, Kordić se prije nekoliko dana sastao s veleposlanicom Republike Austrije Ulrike Hartmann, veleposlanicom Francuske Christine Toudic, kao i izaslanstvom Kinesko-europske agencije za tehničku i ekonomsku suradnju te ih pozvao da ulože u Mostar.

Kordić je posebno naglasio važnost ulaganja u Zračnu luku Mostar.

Pa je tako i s generalnim konzulom Republike Turske Yasar Ergunom razgovarao o mogućnosti otvaranja novih zračnih linija za Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close