Mostarske brige i nebrige

Kordić (ne)zadovoljan rušenjem, najavio letove i aktivnosti na dvorani

Govoreći o ugovoru Zračne luke Mostar i Wizz Aira rekao je kako su uspjeli zainteresirati kompaniju i dokazati da je mostarska zračna luka ''ozbiljna luka koja ispunjava sve standarde''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 04. 2022. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne mogu reći da sam zadovoljan, ali ne mogu reći ni da sam nezadovoljan'', rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

''Kad su u pitanju nelegalno izgrađeni objekti za demoliciju u gradu Mostaru taj program pratimo cijelo vrijeme. Vidjeli ste  nije jednostavno srušiti bilo šta u Mostaru, postoji procedura. Naime, inspekcija pokrene proceduru pa kad se steknu uvjeti za rušenje, to i napravimo'', rekao je Kordić i dodao kao bi volio da je brži tempo ''da očistimo grad''.

Govoreći o ugovoru Zračne luke Mostar i Wizz Aira rekao je kako su uspjeli zainteresirati kompaniju i dokazati da je mostarska zračna luka ''ozbiljna luka koja ispunjava sve standarde''.

''Dogovorili da će krajem osmog mjeseca krenuti s letovima za Italiju redovnim linijama'', rekao je.

Govoreći o 3,5 milijuna maraka s federalne razine za sportsku dvoranu u Mostaru, Kordić je rekao kako je ugovor s izvođačem živ te da će za okačivati u sljedećih mjesec dana ''nekakve aktivnosti''.

Naveo je kako je odluka o neradnom danu rekao je da je to civilizacijska odrednica imati jedan dan u tjednu da se ne radi.

''Nedjelja je primjerena jer koristimo vikend za dane odmora. Imamo izvjestan pritisak poslodavaca da imaju potrebe za preraspodjelom radnika i radnog vremena ali je ostavljeno šest mjeseci za ovu odluku da se vide potrebe za određene dorade'', rekao je Kordić dodavši kako dolazi pozitivan feedback.

Nakon izlaganja, obrazloženja i rasprava, na Gradskom vijeću usvojene su: Odluka o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana "Širi kompleks putničkog, željezničkog i autobusnog terminala", Odluka o donošenju Programa uređenja građevnog zemljišta za izmjene i dopune Regulacijskog plana "Širi kompleks putničkog, željezničkog i autobusnog terminala", Odluka o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana "Rodoč III" te Program uređenja građevinskog zemljišta za izmjene i dopune Regulacijskog plana "Rodoč III".

Vijeće je usvojilo i Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacijskog plana i Programa uređenja "Zgoni II", Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacijskog plana i Programa uređenja "Centar II", Odluku o pristupanju izradi Regulacijskog plana i Programa uređenja za "Stambeno poslovnu zonu Gnojnice", te Odluku o pristupanju izradi Regulacijskog plana i Programa uređenja za "Kočine". Prihvaćeno je i zaduženje GHrada za nastavak izgradnje sportske dvorane.

 

Papiri o Kazalištu

Predsjedatelj Gradskog vijeća, Salem Marić, na pitanje portala Bljesak.info o dokumentaciji za problematiziranu izgradnju Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru rekao je kako se čeka dokumentacija.

''Uputio sam dopis i HNK Mostar i odjelu za Urbanizam, odjelu za nekretnine da nam dostave sve podatke o početku i donošenju odluke o odjelu, o regulacijskom planu…'', rekao je Matić.

Kopirati
Drag cursor here to close