Bravo

Konjic - Obnovljeno dječje igralište u naselju Varda

Na području Konjica uređeno je i obnovljeno dječje igralište u naselju Varda pored Prve osnovne škole Konjic.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 02. 2024. u 16:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu sveobuhvatnih aktivnosti koje je Gradska uprava Konjic provodila u prošloj godini i provodi u tekućoj na rekonstrukciji i sanaciji dječjih igrališta, na području Konjica uređeno je i obnovljeno dječje igralište u naselju Varda pored Prve osnovne škole Konjic.

''Drago mi je da je ovo igralište u pravom smislu u funkciji i da ga osim učenika Prve osnovne škole Konjic koriste u značajnom obimu i djeca i mladi za rekreaciju ne samo iz ovog, već i drugih naselja. Tijekom planiranja proračuna kroz razgovore s direktorom škole iskazana je potreba za renoviranjem igrališta. Krenuli smo u taj projekat, dobili i podršku Vlade Federacije BiH za njegovu realizaciju i na zadovoljstvo svih, a naročito djece, aktivnosti se privode kraju i uskoro ćemo imati potpuno novi ambijent u kojem će, nadam se, djeca svojom grajom stvoriti atmosferu koja će privući i drugu djecu da budu na sportskim terenima'', kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić tijekom obilaska Prve osnovne škole Konjic i druženja sa mladim Konjičanima na igralištu Varda.

Dodao je kako je ovo dobra prilika da od samih korisnika sportskih terena dobiju povratnu informaciju i prijedloge kakve bi sadržaje željeli, ali i da ih pozovu da budu pravi domaćini, čuvaju i brinu se o igralištu.

''U prošloj godini urađena je sanacija krova školske zgrade, a evo sada i školskog igrališta koje je jako bitno za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u našoj školi koju pohađa 590 učenika. Iz tog razloga se u ime svih koji će koristiti nove sadržaje zahvaljujem Gradskoj upravi Konjic i gradonačelniku na kontinuiranoj podršci našoj, ali i drugim obrazovnim ustanovama, prvenstveno kada je u pitanju infrastruktura koja će unaprijediti obrazovni proces'', kazao je direktor Prve osnovne škole Konjic Omer Kozić, koji je pozvao stanovnike naselja Varda i susjednih naselja da iskoriste mogućnosti uređenog igrališta za igru njihovih mališana na otvorenom.

U okviru rekonstrukcije i uređenja igrališta zamijenjena je dotrajala trava, panelna ograda, mobilijar, urađena sanacija odvoda, a ono što će biti kreativni doprinos i poklon učenika i nastavnika škole jeste oslikavanje zida na prostoru iza tribina, što će dodatno uljepšati obnovljeno igralište. 

Kopirati
Drag cursor here to close