Objavio ministar

Konaković: Hrvatska će u Stocu obnoviti i dio zgrade za bošnjačke učenike

Početkom godine obnovljeno je pročelje na jednome dijelu Osnovne škole u Stocu u koji idu djeca po hrvatskom nastavnom planu i programu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 03. 2023. u 13:04 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska vlada obnovit će i dio osnovne škole koju pohađaju bošnjački učenici u Stocu na jugu BiH, nakon što je prethodno obnovila polovicu zgrade u koju idu hrvatski đaci, objavio je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković nakon razgovora s hrvatskim kolegom.

''S kolegom Gordanom Grlićem Radmanom imam intenzivnu i otvorenu komunikaciju, razgovaramo o raznim temama, a sinoć mi je javio da će Vlada Republike Hrvatske financirati u skorom roku obnovu pročelja i drugog dijela škole'', napisao je Konaković na svome Facebook profilu - prenosi Hina.

Ocijenio je kako to predstavlja ''simboličnu i vrlo važnu poruku za jačanje odnosa Hrvatske i BiH''.

Početkom godine obnovljeno je pročelje na jednome dijelu Osnovne škole u Stocu u koji idu djeca po hrvatskom nastavnom planu i programu, dok je dio zgrade namijenjen za odvijanje nastave po bosanskom nastavnom planu i programu ostao siv i trošan.

Osnovna škola u Stocu jedna je od onih u BiH u kojima se nastava odvija zasebno po dva različita nastavna plana i programa.

Na uspostavi ovakvih dviju škola pod jednim krovom, kakve postoje diljem naše zemlje, inzistirala je međunarodna uprava kako bi se mogla organizirati nastava za djecu povratnike nedugo nakon rata.

Posljednjih godina međunarodni dužnosnici inzistiraju na ukidanju takvih škola.

Kopirati
Drag cursor here to close