Gradilište bez zaštitara

Kinezi podijelili otkaze na Pelješkom mostu

Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 01. 2020. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineska tvrtka China Road & Bridge Corporation otpustila je zaštitare koji su čuvali i nadzirali izgradnju Pelješkog mosta, doznaje Dubrovački dnevnik.

Foto: HRT / Radovi na Pelješkom mostu

Kako je objavljeno, policija je već napravila inspekcijski nadzor u sigurnosno stanje gradilišta te će u što kraćem roku izdati svoje stručno mišljenje.

''U svakom slučaju, ovakvo što ne iznenađuje jer su kineski graditelji poznati kao oni koji itekako vode računa o troškovima, no s druge strane ne treba zanemariti niti aspekt sigurnosne zaštite koji ovako biva upitan'', navodi Dubrovački dnevnik.

Inače, krajem tjednaobjavljeno je kao radovi napreduju te da su se iz mora nedavno preselili na površinu. HRT izvještava kako na mostu danonoćno radi više od 600 radnika.

''Od toga su najviše napredovali stupovi na stupnom mjestu sedam i osam. Još radimo broj šest i devet i stup kopneni broj dva, on je stigao do kote na kojoj se već može montirati rasponska konstrukcija'', rekao je Jeroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Sve je to djelo ruku 620 radnika kineske kompanije, među kojima je oko 80 hrvatskih državljana.

''Imamo i slučajeva da se radi čak i 24 sata kako bi se postigla potrebna dinamika da radovi koji slijede ne kasne u početku'', dodaje Šegedin.

Kopirati
Drag cursor here to close