Mostarski sajam

'Kinesko partnerstvo potvrda da se znamo nositi s najvećim izazovima'

Uz to što je bila zemlja partner, NR Kina je, kako ističu, zadnje desetljeće izrazito prisutna na Mostarskom sajmu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 03. 2019. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji. Održava se od 9 do 13. travnja 2019 godine, po 22. put. Zemlja partner je Narodna Republika Kini, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj gospodarskoj izložbi'', poručili su to na današnjoj konferenciji za medije organizatori Mostarskog sajma.

Uz to što je bila zemlja partner, NR Kina je, kako ističu, zadnje desetljeće izrazito prisutna na Mostarskom sajmu.

''Posebice se to odnosi na posljednje tri godine, kad su se kineski izlagači na sajmu predstavili sa svojim najjačim gospodarskim subjektima iz svijeta računarstva, informacijskih tehnologija i energetike. NR Kina i Mostarski sajam zajedno su organizirali nekoliko važnih međunarodnih događaja. Vlada NR Kine i Vijeće ministara BiH prepoznali su Mostarski sajam kao idealno mjesto za održavanje Summita 16+1 ( "Jedan pojas -jedan put") 2017. godine, na kojoj su sudjelovali predstavnici 16 zemalja Jugoistočne Europe i NR Kine'', istanuto je.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije Mostarskog sajma

Prošle godine je u sklopu ovoga projekta, organiziran Sajam poljoprivrednih proizvoda i vina „16+1".

Organizacija spomenutih događaja, rezultirala je partnerstvom koje je okrunilo suradnju Mostarskog sajma i NR Kine u 2019. godini.

''Ne treba posebno naglašavati koliko je kinesko partnerstvo značajno za Mostarski sajam ali i za cijelu BiH. Ono je potvrda da se znamo nositi s najvećim izazovima kad su u pitanje organizacije manifestacija na visokoj razini. U Mostar dolazi oko stotinu tvrtki. Neke od njih bili su na Sajmu - giganti poput Greeja, Huaweija, ZTE-a, BGI-ja,Iflyteca. Hummera..., koji zapošljavaju milijune ljudi. Štand NR Kine zauzima jednu trećinu velike dvorane. približno 2000 m2. Kao zemlja partner učinili su jako puno. Imat će i svoju pozornicu na kojoj će predstaviti svoju bogatu kulturu. Bit će zanimljivo upoznati se s Kinom i njezinom tradicijom ovdje u Mostaru. Svaki dan nešto će organizirati, nemaju praznog hoda i svaki trenutak boravka ovdje oni će iskoristiti'', istaknula je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije Mostarskog sajma 

Uz NR Kinu, na 22. mostarskom sajmu očekuju izlagače iz još tridesetak zemalja svijeta i iz svih oblasti gospodarstva. Sastavni dio Mostarskog sajma su i njegove dvije tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, na kojem se promoviraju autohtona domaća vina i turistička ponuda te Sajam knjige i grafičke industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close