Od Vlade Gradu

Isplaćen prvi milijun za Zračnu luku Mostar

Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 02. 2022. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

U skladu sa Sporazumom o načinu izvršenja obveza Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) prema Gradu Mostaru, kojeg su početkom siječnja 2022. godine potpisali premijer HNŽ-a Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, Gradu Mostaru je izvršena isplata milijun KM.

Sporazumom je predviđeno da se ove godine uplati još milijun KM, dok će treći i četvrti dio u iznosu od po 2 milijuna KM biti uplaćeni do kraja 2023. odnosno 2024. godine, a ostatak od oko 1,8 milijuna tijekom 2025. godine.

Sredstva u iznosu od skoro 8 milijuna KM prioritetno će se usmjeriti u Zračnu luku Mostar kako bi turistički potencijali na još kvalitetniji način bili dostupni turistima iz cijeloga svijeta.

Gradu Mostaru transferirano je i 362.000 KM od korištenja radara, te druga sredstva planirana Rebalansom Budžeta za niz projekata kojima Vlada podržava različite gradske razvojno-socijalne i druge infrastrukturne projekte, priopćeno je na službenoj internet stranici Vlade HNŽ.

Podsjetimo, kritičari ovog sporazuma zamjerali su što se Grad odrekao 5 milijuna KM te što je Vlada HNŽ-a "uvjetovala" da se novac troši isključivo na Zračnu luku. 

Kopirati
Drag cursor here to close