Sporan kat

Obustavljeni radovi: Šesti kat novogradnje u Mostaru visi u zraku

Izgrađen je kat koji nije odobren, a govori se i o izgradnji još jedne zgrade u neposrednoj blizini ove navedene.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 12. 2019. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bili smo na terenu i radovi na toj spornoj etaži za koju ne postoji odobrenje su obustavljeni'', rekao je za Bljesak.info Nebojša Šarić, urbanističko-građevinski inspektor Grada Mostara.

A sporna šesta etaža, odnosno šesti kat koji nije planiran niti odobren za izgradnju na zgradi koja se gradi  od početka 2019. godine, može, ukoliko se investitor žali a žalba bude odobrena, mogla bi i dobiti dozvolu. Tako bi mostarsko naselje Bijeli brijeg mogao dobiti najvišu zgradu.

Bljesak.info / Umjesto 5, izgrađeno 6 katova

Zgrada ima 6 katova, iako je jasno izloženo na tabli investitora da treba imati 5. To je bio i razlog negodovanja građana ovog naselja.

''Na početku izgradnje izlazila je inspekcija na teren i utvrđeno je da su radovi započeti i da se izvode u skladu sa izdanim odobrenjem'', kazao je za Bljesak.info Hilmo Đidelija,  voditelj Službe za inspekcijske poslove Gradske uprave Mostara.

Ali, u međuvremenu, su se stvari promijenile. Izgrađen je kat koji nije odobren, a govori se i o izgradnji još jedne zgrade u neposrednoj blizini ove navedene.

Bljesak.info / Govori se i o izgradnji još jedne zgrade 

''Bit će poduzeto ono što je u skladu sa zakonom, rješenje se piše. Postoje dvije mogućnosti, a to je da se pribavi odobrenje za sporni kat ili da se prilagodi u skladu s odobrenjem koje vrijedi, a to je objekt bez tog kata'', kazao je Šarić  govoreći o zgradi koja se trenutno gradi. 

''Za tu drugu novu zgradu, ne znam'', dodao je.

Iz Odjela za urbanizam i građenje grada Mostara danima nisu odgovarali na naše pozive, tako da nismo uspjeli dobiti nikakvu informaciju o postojećoj, ali i novoj zgradi koja će se navodno graditi u neposrednoj blizini navedene.

Bljesak.info / Obustavljeni radovi na izgradnji zgrade na Bijelom brijegu

Stanari tvrde da je prije zgrade na ovom mjestu bila  obiteljska kuća – prizemnica,  i da je nemoguće da se ovdje radi o nekoj intervenciji, rekonstrukciji ili dogradnji  kako se to plasiralo u javnost.

Kontaktirali smo i tvrtku Joks d.o.o koja je investitor, a koji su nas zamolili da sva pitanja pošaljemo na e-mail, te da ćemo dobiti odgovor. Do zaključenja teksta, odgovor nije stigao.

Inspektor Šarić je kazao i da će rješenje koje se priprema uputiti u Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara, te da samo od njih zavisi da li će odobriti izgradnju šestog kata ili će se investitor morati prilagoditi postojećem odobrenju, a to je pet katova.

Kopirati
Drag cursor here to close