Ulica kneza Domagoja

Inspekcija o 'rupi' u Mostaru: Radovi zaustavljeni zbog kršenja rješenja

Gradnja poslovnog niza izazvala je nezadovoljstvo stanara zgrada smještenih u ovom dijelu grada koji su prijave podnijeli gradonačelniku Mostara, Ljubi Bešliću, te Komunalnoj i Građevinskoj inspekciji.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 10. 2018. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi u Ulici kneza Domagoja u Mostaru obustavljeni su jer se izvode u suprotnosti sa rješenjima iz 2018. godine kao i Regulacijskim planom predviđenim za ovaj dio Grada Mostara.

''Prilikom inspekcijskog nadzora radova koji se izvode na ovoj lokaciji utvrđeno je da se isti izvode u suprotnosti sa rješenjem br. UPI-07/2-25 8986/17 od 2. srpnja 2018. godine, kao i 'Regulacijskim planom u obuhvatu ulica kralja Zvonimira, kralja tvrtka i kneza Domagoja', čija je Odluka o donošenju i provođenju objavljena u
Službenom glasniku Grada Mostara br. 11/2012, od 2.11.2012.god., te je inspektor u skladu sa svojim ovlastima i Zakonom poduzeo mjere iz svoje nadležnosti i donio rješenje u skladu sa Zakonom o građenju HNŽ kao i Zakonom o prostornom uređenju HNŽ'', rekao je to za Bljesak.info Nebojša Šarić, urbanističko-građevinski inspektor Grada Mostara.

Gradnja poslovnog niza izazvala je nezadovoljstvo stanara zgrada smještenih u ovom dijelu grada koji su prijave podnijeli gradonačelniku Mostara, Ljubi Bešliću, te Komunalnoj i Građevinskoj inspekciji.

Zgrada bi, kako doznajemo, trebala zamijeniti mjesto ranijih kućica koje su bile smještene u toj ulici, no problem nastaje s parkom koji se nalazi pokraj kućica, odnosno između stambenih zgrada i poslovnog niza. Stanari tvrde kako je zeleni park u vlasništvu Grada Mostara da ga se kao takvog ne smije dirati, dok izvođač radova, kako doznajemo tvrdi da park ne pripada Gradu nego je u vlasništvu privatnih osoba.

Podsjećamo, iz Odjela za Urbanizam i građenje Grada Mostara dobili smo potvrdu kako investitor ima potrebne dozvole za gradnju ovog poslovnog objekta.

''Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara je odobrio Rješenjem broj: UPI-07/2-25-8986/17 izgradnju poslovnog objekta – faza I uz prethodno uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na građevinskom zemljištu označenom kao k.č. 1324/33 (nova k.č. 1653/2) k.o. Mostar, a sve sukladno Regulacijskom planu u obuhvatu Ulica kralja Zvonimira, kralja Tvrtka i kneza Domagoja (Službeni glasnik Grada Mostara, broj: 6/11).

Iz gore navedenog uočljivo je da će se graditi poslovni objekt (faza I) koji će se sastojati od šest poslovnih prostora pod zajedničkim krovom i da će katnost biti – visoko prizemlje'', rekao je ranije za Bljesak.info Zdravko Čuljak, šef službe za Građevinske propise iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close