Sastanak s Čovićem

Hrvatski ministar prometa: Brza cesta Mostar-Široki Brijeg-Imotski-Zagvozd je prioritet

"Cesta od Imotskog do spojne točke nešto je što moramo što prije definirati, a drago mi je da s bosanskohercegovačke strane postoji volja da se gradi vrlo važna cesta. To je još jedan projekt koji nas očekuje", najavio je Butković.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 01. 2022. u 14:31 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Želio sam upoznati ministra Butkovića sa problematikom političkog i ekonomskog života i svega onoga što prati BiH. Dotaknuli smo se svih resora. Ono što nam je zanimljivo je rješavanje ključnih problema; krucijalih prometnica između Hrvatske i BiH, Koridoru VC i nekim projektima za koje možda manje znate kao na primjer kako povezati Brčko sa Hrvatskom", kazao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović na konferenciji za medije nakon sastanka s ministrom mora, prometa i infrastrukture Vlade Republike Hrvatske Olegom Butkovićem u Mostaru.

Naime, Čović i ministar Butković razgovarali su o novim projektima i suradnjama BiH i Hrvatske.

"Puna podrška Čoviću i svemu onome što radi u političkom smislu. Puno surađujemo i razgovaramo. Napravljeni su konkretni projekti. Znate da smo u rujnu otvorili most Svilaj, Koridoru VC. Na zadovoljstvo i jedne i druge države cilj nam je završiti most Gradiška, izgraditi pristupnu cestu i to su zaista veliki projekti", istaknuo je Butković.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Ministar Oleg Butković

Hrvatski ministar je naglasio kako su "BiH i Hrvatska polazale zrelost i činjenicu da dvije prijateljske, susjedne države mogu realizirati velike projekte".

"Ono što nas očekuje u 2022. godini je da će Hrvatske ceste krenuti u zajedničku obnovu mosta Brčko-Gunja, opet po principu pola-pola u vrijednosti 30 milijuna kuna i to je nešto što moramo što hitnije napraviti", istaknuo je Butković.

Također, Butković nije izostavio ni brzu cestu Mostar-Široki Brijeg-Imotski-Zagvozd za koju je kazao kako je jedan od prioriteta. 

"Razgovarali smo i o velikim projektima koje moramo zajedno odraditi. Jedan od njih je i brza cesta Mostar-Široki Brijeg-Imotski-Zagvozd. Činjenica je da je to jedan od prioriteta koji u narednom razdoblju i mi moramo intenzivirati. Cesta od Imotskog do spojne točke nešto je što moramo što prije definirati, a drago mi je da s bosanskohercegovačke strane postoji volja da se gradi vrlo važna cesta. To je još jedan projekt koji nas očekuje", najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Butković je naveo kako se na razgovoru s Čovićem dotaknuo i inicijative Općne Ravno za izgradnju ceste Zavala-Orahov Dol-Slavno.

"To je cesta u dužini od 13 kilometara, Republika Hrvatska je zainteresirana i pozdravljamo inicijativu za taj kraj te Dubrovačko-neretvansku županiju", zaključio je Butković.

Foto: Bljesak.info / Sastanak predsjednika Čovića, ministara Butkovića i dužnosnika prometa i infrastrukture u RH i BiH
Kopirati
Drag cursor here to close