Odnos prema lokalnoj zajednici

Svečanim presijecanjem vrpce otvorena cesta u Dretelju

'' U ove dvije godine puno toga se napravilo ne samo na ovom ovdje dijelu, već i na drugoj strani Neretve. Tada je lokalna zajednica imala puno benefita''
Gospodarstvo / Flash | 19. 11. 2021. u 14:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grad Čapljina / Otvorena cesta u Dretelju

U mjesnoj zajednici Dretelj u petak je svečano otvorena cesta koju su koristile kineske tvrtke China State Construction Engineering Corporation Limited i Power Construction Corporation of China za izgradnju poddionice koridora Vc Počitelj-Zvirovići, objavljeno je iz Grada Čapljine.

Svečanom presijecanju vrpce nazočili su predstavnici izvođača radova i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

''Otprilike prije dvije godine krenuli su radovi u Zvirovićima, to je bio moj prvi posjet gradilištu i kampu. U ove dvije godine puno toga se napravilo ne samo na ovom ovdje dijelu, već i na drugoj strani Neretve. Tada je lokalna zajednica imala puno benefita, počevši od naših građevinskih tvrtki koje kao podizvođači sudjeluju na izgradnji ove poddionice auto ceste, preko onih koji izdaju smještaj pa i do jedne temeljite rekonstrukcije lokalnih cesta''- kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako je ovo svakako dobar primjer gdje se može vidjeti kako se izvođač radova na jedan kvalitetan način odnosi prema lokalnoj zajednici.

''Naravno da i lokalna zajednica trpi određenu štetu, ali na ovaj način i jedni i drugi si to anuliraju i u konačnici smo svi na dobitku. Svi mi znamo kakva je cesta bila prije, a evo, došlo se do toga da se može autima izaći na brdo.

Zato još jednom u ime Grada Čapljine i MZ Dretelj zahvaljujem na urađenoj cesti i vjerujem da će izvođači radova i u buduće pokazati da su ovdje došli da budu u jednoj kvalitetnoj simbiozi s lokalnim stanovništvom'' – kazao je gradonačelnik Vidić u obraćanju nazočnima.

Lokalna cesta u MZ Dretelj u potpunosti je urađena u suradnji JP Autoceste i kineske tvrtke China State Construction Engineering Corporation Limited .

''Radi se o dionici koja je duga oko jedan kilometar. Uz ostale radove na autocesti ovo je simboličan doprinos u poboljšanju infrastrukture Grada Čapljine. Želio bih se uime izvođača radova zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a posebice mještanima MZ Dretelj koji su imali potpuno razumijevanje i strpljenje'' - izjavio je predstavnik kineske tvrtke Sead Buljina.

Kopirati
Drag cursor here to close