Široki Brijeg

HRS pita: Zašto se ne završava cesta Oklaji - Dobrkovići?

''Javnu nabavku o rekonstrukciji lokalne ceste Oklaji-Dobrkovići, koju je raspisao Grad Široki Brijeg, dobila je firma KTM-BRINA d.o.o. kao najjeftiniji ponuđač u iznosu od 485 998,00 bez PDV-a.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 09. 2021. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon našeg reagiranja u Gradskom vijeću na temu kršenja uvjeta ugovora na igralištu u Mokrom, kontaktirani smo od strane žitelja MZ Oklaji i Dobrkovići kako bi istražili kašnjenja rekonstrukcije lokalne ceste Oklaji – Dobrkovići'', stoji u priopćenju HRS-a Široki Brijeg.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

''Javnu nabavku o rekonstrukciji lokalne ceste Oklaji-Dobrkovići, koju je raspisao Grad Široki Brijeg, dobila je firma KTM-BRINA d.o.o. kao najjeftiniji ponuđač u iznosu od 485 998,00 bez PDV-a.

Datum zaključenja ugovora je 11.3.2021. a rok izvršenja radova je 90 kalendarskih dana. Izvođač radova ne da nije blizu kraja već je samo započeo sa radovima i tako ostavio.

Nadležne inspekcijske službe, kao i gradska uprava na čelu sagradonačelnikom su morali reagirati po službenoj dužnosti, osobito ako se zna da je prošlo duplo više vremena od onog definiranog ugovorom za završetak radova.

Pitanje je kada će uopće prometnica biti gotova. Mještani Oklaja i Dobrkovića, ali i Izbičnog plaćaju najveću štetu ovog nemara.

HRS će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća tražiti od gradonačelnika pokretanje pravnih procedura koje će ići ili prema raskidu ugovora sa izvođačem KTM-BRINA ili prema požurnicama za konačno završavanje radova u što kraćem vremenskom roku.

Ono što je najvažnije jeste da konačno stanemo u kraj nemaru i netransparentnom utrošku naših novaca.

Žitelji Širokog Brijega ne smiju biti taocima ničijih privatnih odnosa, a osobito onih gradonačelnika i vlasnika pojedinih poduzeća.

Obećali smo uvođenje potpune transparentnosti u poslovanju gradske uprave, naše aktivnosti sa kojima demaskiramo zlouporabe proračunskog novca su samo jedan korak ka tom cilju'', ističu iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close