Ministar se nada

Hoće li država praviti probleme aerodromu u Trebinju?

Kako bi izgradnja aerodroma u Trebinju počela potrebno je da Vijeće ministara BiH i Vlada Srbije potpišu memorandum o razumijevanju i suradnji…
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 10. 2021. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović izjavio je kako ne očekuje da će biti problema u vezi s potpisivanjem memoranduma Vijeća ministara i Vlade Srbije o izgradnji aerodroma u Trebinju.

Mitrović je podsjetio da je sličan memorandum potpisan s turskom privatnom firmom u vezi s izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, te da ni tada nije bilo problema.

"Srpska strana nije pravila problem pošto je u pitanju bila Turska, sada imamo obrnut slučaj da Srbija ovdje gradi nešto, tako da moramo imati razumijevanja", rekao je Mitrović novinarima.

Naime, ranije je portal Capital objavio kako bi izgradnja aerodroma u Trebinju počela potrebno je da Vijeće ministara BiH i Vlada Srbije potpišu memorandum o razumijevanju i suradnji, a nacrt tog dokumenta izradilo je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

U Nacrtu memoranduma o suradnji navodi se da je izgradnja trasportne infrastrukture od ključnog značaja za ekonomski i društveni razvoj BiH i Srbije, te da da postoje čvrsta volja, nužni zahtjevi i veliki potencijali za suradnju u oblasti infrastrukturnih investicija između dvije zemlje.

U tom dokumentu, koji bi trebao biti potpisan u Beogradu,  navodi se da posebnu pažnju treba obratiti na stvaranje uvjeta za nesmetanju izgradnju aerodroma u Trebinju, stvaranje uvjeta za odvijanje međunarodnog zračnog prometa na  aerodromu, reguliranje boravka i druga imigracionih  pitanja za ključne kadrove u BiH, kao i stvaranje uvjeta za pružanje usluga u zračnoj plovidbi na aerodromu.

Najavljeno je da bi gradnja aerodroma trebala početi naredne godine na lokaciji 14 kilometara zapadno od centra Trebinja, u blizini mjesta Taleža.

Aerodromom putem koncesije trebala bi upravljati  Srbija  narednih 30 ili 35 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close