Buna

Gradilište zatvoreno, investitor zatražio izmjenu i dopunu Rješenja

Nakon urađenog inspekcijskog nadzora, na poziv mještana Bune, konstatiranja je izgradnja septičke jame, te je zatvoreno gradilište, potvrdili su za Bljesak.info potvrdili iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 07. 2023. u 13:07 K.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na nezadovoljstvo i negodovanje mještana djela naselja Buna poduzeli smo mjere kao i zahtjev za izmjenu i dopunu pravomoćnog i izvršnog Rješenja odobrenja za izgradnju poslovnog objekta u djelu koji se odnosi na septičku jamu, gdje planiramo izgraditi dvokomornu vodonepropusnu septičku jamu'', rekli su za Bljesak.info iz tvrtke Nameks d.o.o. komentirajući inspekcijsko zatvaranje gradilišta septičke jame u prigradskom naselju Buna kod Mostara.

Zatvoreno gradilište

Naime, nakon urađenog isnpekcijskog nadzora, na poziv mještana Bune, tijekom kojeg je konstatiranja izgradnja septičke jame, zatvoreno je gradilište kako su za Bljesak.info potvrdili i iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

''Dana 4. srpnja izvršen je inspekcijski nadzor i konstatirana izgradnja septičke jame. Zapisnikom je zatvoreno gradilište septičke jame, stavljena traka i znak po propisima utvrđenim zakonom. Na licu mjesta nije zatečen investitor te mu je zapisnikom naređeno da u roku tri dana dostavi dokumentaciju kojom dokazuje legalnost izgrađenog objekta'', navedeno je iz ovog Odjela.

Foto: Bljesak.info / Radovi na Buni

Dodaju kako je u službene prostorije Službe za inspekcijske poslove pristupio zastupnik investitora te odostavio Pravosnažno rješenje – odobrenje za gradnju za poslovni objekt i Glavni projekt, ovjeren od nadležnog odjela.

Izmjena i dopuna rješenja

''Uvidom u ovjereni Glavni projekat u dijelu projekta 'Glavni projekat vodovoda i kanalizacije' konstatirano je da septička jama projektirana u sklopu projekta za poslovni objekt, nije urađena sukladno projektnoj dokumentaciji'', navode te dodaju kako je investitor radova ovom prilikom izjavio da je podnesen zahtjev za izmjenu i dopunu rješenja, kojim se traži izmjena i dopuna pravomoćnog i izvršnog rješenja za izgradnju poslovnog objekta i to dijela koji se odnosi na septičku jamu.

Rješenjem Službe za inspekcijske poslove se nalaže Investitoru obustavljanje izvođenja radova septičke jame te da uskladi izvedeno stanje s odobrenim projektom, odnosno da osigura izmjenu i dopunu Odobrenja za gradnju kod nadležnog Odjela Grada Mostara.

Investitor je za Bljesak.info potvrdio kako ''posjeduju pravomoćno i izvršno Rješenje o urbanističkoj suglasnosti br. UPI-07/2-19-12460/22 od datuma 2.12.2022.god.,pravomoćno i izvršno Rješenje odobrenja za izgradnju poslovnog objekta br. UPI-07/2-19-20696/22 od datuma 13.1.2023.god., kao i prethodnu suglasnost od „VODOVOD društvo za vodovod i kanalizaciju d.o.o. Mostar“ br. IV-590/22 od 14.6.2022. godine''.

Foto: Bljesak.info / Radovi na Buni

Naime, mještani naselja Buna, podnijeli su Gradu Mostaru zahtjev za hitnom inspekcijskom kontrolom zbog sumnje na neispravnost radova na septičkoj jami koja se gradi u sklopu objekta Nameks.

''Objekt neće biti prikopčan na kanalizacijsku mrežu, nego planiraju otpadne vode ispuštati u tlo, što bi za posljedicu imalo zagađenje podzemnih voda i tla u blizini objekta. Ispuštanje otpadnih voda u tlo imalo bi direktno ugrozilo zdravlje i život stanovnika, koje koriste vodu iz bušotina, te bi iste postale potpuno neupotrebljive i opasne za korištenje'', naveli su mještani ranije za Bljesak.info.

 

Kopirati
Drag cursor here to close