Vrijedan 40 milijuna maraka

Gradi se najveći šoping centar u regiji

Najveći objekt te vrste u regiji trebalo bi biti završen do rujna. Otvorit će oko 400 novih radnih mjesta. Mišljenja o gradnji trgovačkog centra su podijeljena.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 01. 2024. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Investitor iz Bijeljine uložit će oko 40 milijuna KM (20 milijuna eura) u Doboj gdje gradi najveći tržni centar u regiji.

"Trenutno na teritoriju Doboja ne postoji nikakav sličan objekt, gdje na jednom mjestu imate mjesto za uživanje, zabavu, kupovinu… A i zbog samog geografskog položaja i činjenice da je Doboj prometno čvorište, da se u neposrednoj blizini nalazi drugi entitet i granica s Republikom Hrvatskom", za RTRS je rekla Jadranka Ostojić, zamjenica direktora kompanije City Mall iz Bijeljine.

Nova radna mjesta

Najveći objekt te vrste u regiji trebalo bi biti završen do rujna. Otvorit će oko 400 novih radnih mjesta. Mišljenja Dobojlija o gradnji trgovačkog centra su podijeljena. Јedni smatraju da je dobro da Doboj ima takav centar, dok drugi smatraju da je tržnih centara i previše i da bi trebalo novac ulagati u proizvodnju.
Trgovački centar gradi se na lokaciji bivše tvornice kompresora i pneumatskih alata Trudbenik čije je nekretnine u procesu stečaja za 12 mil KM kupio bijeljinski investitor.

Dragan Prodić, stečajni upravitelj, naveo je da u bivšem Trudbeniku neće više biti proizvodnje, već će biti otvorena trgovina od koje će koristi imati sam grad, prenosi Poslovni dnevnik.

Mato Kulaš, predsjednik Okružnog privrednog suda u Doboju, rekao je da je bilo upita zašto se nije nastavila proizvodnja i zašto nije izvršena reorganizacija.

"Јednostavno nije bilo zainteresiranih subjekata koji bi možda zadržali tu djelatnost", kaže Kulaš.

Stečaj zbrinuo oko 130 radnika

Stečaj je zbrinuo i oko 130 radnika koji su uspjeli da naplate svoja potraživanja.

Predrag Јorgić, predstavnik radnika, istaknuo je da je ovo jedinstven uspjeh da je neka tvrtka prodana za neku normalu cijenu, jer se tim novcem isplatio dug radnicima, pa čak i, kako kaže, nešto kamata na neisplaćene plate.

Kopirati
Drag cursor here to close