Kontejnerski kaos

Građani će još čekati nove kontejnere: Nije donesen plan razmještaja

Trbonja je za Bljesak.info kazala kako su upoznati sa problemom u navedenoj ulici te da su u suradnji sa JP Parkovi poslali komunalne redare na teren kako bi se iznašlo rješenje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 03. 2023. u 11:38 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara, koji se često bune na nedovoljan i nelogičan raspored kontejnera u svojim naseljima morat će pričekati da Gradsko Vijeće konačno na dnevni red stavi plan razmještaja kontejnera koji je u planu rada bio i 2021. i 2022. godine.

Na slučaj "kontejnerskog kaosa" upozorili su građani mostarskog naselja Rudnik koji navode kako su u navedenom naselju postavljena samo tri kontejnera na preko 200 domaćinstava i kako su problem komunalnoj inspekciji prijavili čak 2019. godine no do danas se nije iznašlo nikakvo rješenje.

Čini se kako do rješenja neće doći u skorije vrijeme što nam je potvrdila i načelnica Odjela za gospodarstvo Grada Mostara, Amira Trbonja.

Trbonja je za Bljesak.info kazala kako su upoznati sa problemom u navedenoj ulici te da su u suradnji sa JP Parkovi poslali komunalne redare na teren kako bi se iznašlo rješenje, no najveći problem je taj što nije donesen plan razmještaja kontejnera.

"Najveći je problem što nije donesen plan razmještaja kontejnera, a to radi Odjel za urbanizam i građenje i kad se donese plan razmještaja kontejnera onda ćemo moći nešto. I sad smo u problemu jer ne smijemo stavljati i premještati kontejnere dok se ne dostavi taj plan razmještaja, ali pokušat ćemo iznaći rješenje za tu ulicu", istaknula je Trbonja za Bljesak.info.

"Obzirom da sami segment kontejnera spada u segment individualne komunalne potrošnje, to nabavljaju naša komunalna poduzeća. Svake godine mi u proračunu predvidimo 40 tisuća KM za nabavku kontejnera Komunalnom i Parkovima i to bude podijeljeno po 20 tisuća KM", kazala je Trbonja, te dodala kako "znamo za problem Rudarske ulice".

"Komunicirali smo sa Parkovima da se vidi na koji način to riješiti, nadamo se da će se iznaći rješenje", Zaključila je Trbonja.

Kopirati
Drag cursor here to close