Sanacija na Šemovcu

Grad Mostar izabrao ponuđača prije no što je raspisao nabavu

Dva dana nakon raspisivanja nabave, 26. veljače, putem izravnog sporazuma izabire se tvrtka koju je ranije najavio Šupljeglav
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 03. 2021. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar ugovorio je posao izrade dokumentacije za sanaciju tla u naselju Šemovac, 12 dana prije raspisivanja same nabave.

Ime tvrtke koja će izraditi projekt, 12. veljače je za Bljesak.info otkrio načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Predrag Šupljeglav.

''Našli smo način da zadužimo tvrtku Arhi Plus da radi projekt rekonstrukcije. Projekt je u izradi i on će pokazati na koji način da se sanira i koja je cijena rekonstrukcije, a onda ćemo vidjeti kako ćemo izabrati izvođače'', rekao nam je ranije Šupljeglav.

Gradonačelnik Mario Kordić posebnu odluku o pokretanju postupka nabave za izradu projektne dokumentacije ''za hitnu sanaciju destabiliziranog kamenog zasjeka na desnoj obali rijeke Radobolje u naselju Šemovac'' donio je 24. veljače.

Dva dana nakon raspisivanja nabave, 26. veljače, putem izravnog sporazuma izabire se tvrtka koju je najavio Šupljeglav, Arhi Plus. Izrada projekta i nacrta uz troškovnik, objavljeno je u odluci, koštat će 6.786 maraka. Sredstva su osigurana Proračunom Grada iz namjenskih sredstava za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća prenesenih iz prethodnih godina.

Foto: Bljesak.info / Odluka o raspisivanju nabave

U obrazloženju odluke koju potpisuje gradonačelnik stoji kako je ''na lokalitetu Starog grada u Mostaru došlo do odrona kamenog zasjeka u naselju Šemovac i da je potkopan dio ceste te nastala je potreba za žurnim mjerama sanacije navedenog lokaliteta''. ''Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se na web stranici Grada Mostara istovremeno sa upućivanjem odabranom ponuđaču'', stoji u odluci koja je objavljena 11. ožujka na stranici Grada.

Podsjećamo, početkom godine došlo do urušavanja aluvijalnog i horizontalnog sloja šljunčanog dijela obale rijeke Radobolje na prirodni plato iza ugostiteljskog objekta Black dog. Iz Gradske uprave ranije je potvrđeno kako će datum i vrijednost konačne sanacije ovisiti o financiranju Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close